4 alternative

Ovo je najbolja prirodna zamjena za omekšivač: Gotovo besplatano i puno zdravije, a odjeća nakon pranja miriše božanstveno

 BOJANSTORY/GETTY IMAGES

Omekšivač čini tkaninu mekom i odlično miriše, no ako želite isprobati zdraviju opciju, ovo su neke od sve popularnijih alternativa kupljenim omekšivačima.

1. Ocat

Poznato je da ocat ima široku primjenu i izvan kuhinje, posebice u dezinfekciji i u kombinaciji sa sodom bikarbonom, a korisno je i što se može koristiti umjesto omekšivača. Sve vrste octa dobra su alternativa, a jabučni i destilirani bijeli ocat najbolji su izbor. Sve što trebate je u pretinac za omekšivač uliti 3 žlice octa i nemojte slučajno pretjerati jer će tada rublje prejako mirisati.

2.Esencijalna ulja

Destilirani mirisi koji imaju vrlo koncentriranu i značajnu količinu aktivnih sastojaka odlično su rješenje ako želite izbjeći korištenje omekšivača. Pomiješajte 2-3 žlice eteričnog ulja po izboru s 2 šalice octa i dobro promiješajte. Ova mješavina se može koristiti kao klasični omekšivač ili prije upotrebe poprskati u sušilicu.

3. Soda

Kada stavite odjeću u perilicu, pospite je s pola šalice sode bikarbone i nekoliko puta zavrtite bubanj da se rasporedi po cijeloj površini, a zatim operite na programu koji vam je potreban. Soda bikarbona spriječit će "ukrućenje" odjeće i smanjiti statički elektricitet te ukloniti neugodne mirise i održati boju svjetlije odjeće, prenosi Krstarica.

4. Balzam za kosu

Da bi ovaj trik uspio, trebate koristiti i ocat i vodu.Ubacite lijevak u veliku bocu, zatim ulijte 6 šalica vode, zatim 3 šalice octa i zatim 2 šalice regeneratora za kosu. Lagano promiješajte (ne tresite jer će se početi snažno pjeniti). Najbolje je koristiti organski regenerator sa što manje kemikalija. Ulijte količinu koju biste koristili omekšivača i pustite perilicu da učini svoju čaroliju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 10:40