Začinska sol vrlo je aromatična i kreativan je način očuvanja svježine biljaka iz svojeg vrta, tako da ih možete koristiti tijekom cijele godine. Ovako pripremljena sol može se koristiti za aromatiziranje svježeg povrća iz vrta, ali i za ukrašavanje raznih kulinarskih kreacija. Jednostavna je za izradu i prepuna aroma, a sam proces pripreme odvest će vas na novo terapeutsko putovanje.
Dobra je ideja kombinirati na stolu više čaša, teglica i bočica “odjevenih” u balone različitih boja. U ove improvizirane vaze najljepše je staviti poljsko cvijeće.
Za ovu začinsku mješavinu potrebno je: 4 šalice krupne soli, 4 šalice svježih listova ružmarina, korica 4 limete, čista i suha staklenka.
1. Uberite svježe začinsko bilje iz vrta i iskoristite ga za ovaj recept u roku od tjedan dana. Osušeno bilje nema ona eterična ulja i arome koje ovu sol čine posebnom. Uklonite listove sa stabljike.
2. Dodajte listove u blender i sitno ih sameljite. Dobit ćete otprilike dvije šalice sjeckanog lišća. Listove možete i ručno sitno nasjeckati.
3. U blenderu pulsiranjem usitnite krupnu sol do željene teksture, ali nemojte pretjerati s usitnjavanjem. Sol mora ostati grublja.
4. Limetu operite u otopini sode bikarbone i tople vode, pa naribajte koricu.
5. Sve sastojke dobro sjedinite i ostavite da odstoje tjedan dana prije pakiranja u staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....