VRTLARENJE

Stavite karton sada u vrt i gledajte što se događa: Nećete vjerovati koliko ćete posla skinuti sebi s grbače

 /SHUTTERSTOCK

Iako možda mislite kako je ovo sada vrijeme, niže temperature i hladnije, idealno vrijeme da se ‘malo odmorite od aktivnosti u vrtu‘, to je netočna informacija. U vrtu, kažu vrtlari, uvijek ima posla, pa iznimka nije ni ovo jesensko doba. Zapravo, početak jeseni pravo je vrijeme da primijenite savjete iskusnih vrtlara i pripremite gredice s cvijećem i povrćem za sljedeću sezonu.

Mnogi ljudi će sada požuriti da pripreme svoje vrtove kako bi na proljeće obavili novu sjetvu, ali vi sebi možete uštedjeti taj posao i lakše riješiti problem korova.

image
/SHUTTERSTOCK

Gredice je dovoljno pokriti odgovarajućim pokrivačem – može to biti debeli sloj malča, pa čak i najobičniji karton koji će suzbiti rast trave. Pokrivanjem gredice poboljšava se i kvaliteta tla, pa zadržava više vlage, što je posebno važno u sušnim godinama.

Za pokrivanje se mogu koristiti najrazličitiji materijali - usitnjeno lišće, slama ili kora drveta, pa čak i ostaci nekih starih tepiha. Malč bi trebao biti debeo najmanje pet centimetara, a ako ga nemate, najzgodniji je karton, prenosi Mondo.

image
/SHUTTERSTOCK

Jesen je i vrijeme kada možete posaditi neke lukovice poput narcisa ili šafrana (u rujnu), kao i tulipane (u listopadu i studenom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 21:58