IDEALNA KOMBINACIJA

Stavite ružmarin u staklenku s maslinovim uljem, koristite svaku večer i gledajte što će se dogoditi

 /SHUTTERSTOCK

Naziv ružmarin potječe od latinskog ros (rosa) i marinus (more), odnosno "morska rosa", što govori da je za njegov rast vrlo povoljan povjetarac s mora, koji donosi vlagu.

Ružmarin je grmolika zimzelena biljka igličastih listova i krhkih svjetloplavih cvjetova. Igličasti listovi intenzivnog su mirisa, te pikantno ljutog, oporog i gorkog okusa. Koristi se za aromatiziranje povrća i mesnih jela. Ružmarin potiče cirkulaciju i tok krvi prema mozgu, te tako poboljšava koncentraciju i liječi glavobolju. Premda posvećen božici ljepote i ljubavi Afroditi, ružmarin nije samo simbol ljubavi. On je i simbol mudrosti koji osnažuje pamćenje.

Ružmarin u kombinaciji s uljem ne samo da je izvrstan sastojak za kuhanje, jer pomažu u pripremi jela, već su i lijekovi za probleme s mišićima, upale, bolove i nelagodu svake vrste, piše GrannyTricks.

Postoje zdravstveni problemi koji se mogu lako izliječiti bez nužnog pribjegavanja lijekovima, a djeluju vrlo brzo i nemaju kontraindikacija. Konkretno, ružmarin i ulje, kada se nanose na bolna područja, mogu pružiti značajno olakšanje čak i kod akutne boli.

Ružmarin i ulje ova dva sastojka koja uvijek imamo pri ruci su prirodni relaksanti mišića. Ulje i ružmarin imaju nevjerojatnu moć opuštanja mišića. Mnogi ga smatraju čudom, savršenim za liječenje upale išijatičnog živca. Smjesa na bazi ružmarina i ulja može se koristiti na leđima, rukama, nogama, rukama i bilo kojem drugom dijelu tijela, čak i ako imate osjetljivu kožu. Zapravo, ulje u ovom slučaju čini čuda.

Za početak dobrog liječenja potrebno je pripremiti prirodni lijek na bazi ekstra djevičanskog maslinovog ulja i ružmarina. Trebat će vam 4 žlice ulja i svježi ružmarin. Ulje i ružmarin se pomiješaju pa se smjesa utrlja na oboljelo mjesto i ostavi da djeluje najmanje 20 minuta. Preporučuje se ponavljati dok bol ne nestane ili se barem smanji.

Alternativno, dostupan je drugi pripravak koji daje izvrsne rezultate. Ako nemate svježeg ružmarina, možete koristiti osušeni ružmarin koji ima ista svojstva kao svježe ubrani zeleni ružmarin. Zatim uzmite žlicu suhog ružmarina ili nekoliko grančica svježeg ružmarina i stavite ih u veliku staklenku od najmanje ½ litre. Zatim ga prelijte maslinovim uljem i zatvorite poklopcem. Ostavlja se zamotan u krpu na tamnom mjestu najmanje 10 dana. Nakon toga, ulje se može koristiti za rješavanje bilo kojeg problema.

Ružmarin djeluje jer je bogat antioksidansima. Iz tog razloga, njegova upotreba je 100% preporučljiva za bilo koju vrstu bolesti ili problema. Ne samo nanesena na kožu, već i u drugim oblicima može biti više nego zadovoljavajuća. Na primjer, moguće je pripremiti vrlo dobar čaj od ružmarina, koji je ugodan za piće i topao i hladan, opuštajući i ukusan.

Za pripremu čaja slijedite ove korake:

Uzmete grančicu i stavite je u lonac. Također, u ovom slučaju možete koristiti suhu granu ili svježu. Dodajte vodu, dovoljno je 10 ml vode, smjesu zakuhajte na laganoj vatri i kuhajte 10 minuta.

Nakon što vrijeme istekne, čaj se filtrira u čašu, eventualno s cjedilom, te se u čaju može uživati. Možete ga piti i toplog i hladnog. Da biste postigli odlične rezultate, trebali biste konzumirati čaj od ružmarina najmanje dva puta dnevno tijekom 3 mjeseca. Nakon potrebnog vremena odmah ćete primijetiti višestruku korist s izvanrednim rezultatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2024 12:54