Sjajno!

Uzgojite ovu ukusnu namirnicu od luka kupljenog u supermarketu! Stvarno jednostavno

 TIKTOK/ @SIMONAKEROYDGARDENER/

Stručnjak za vrtlarstvo javio se na TikToku kako bi pokazao kako možete uzgojiti ukusne stabljike od luka koji ste kupili u supermarketu - i to stvarno jednostavno!

Simon Akeroyd podijelio je savjet na svojoj TikTok stranici. Njegov trik je od tada dobio više od 250.000 lajkova i pokazuje koji dio luka treba sačuvati, a što izbjegavati.

Sve što trebate za repliciranje trika je luk iz supermarketa, posuda sa zemljom i plitka posuda s malo vode.

Simon je svojim gledateljima rekao da ne bacaju središte luka prilikom kuhanja. Umjesto toga, odrežite oko dijela gdje izbija korijenje i stavite bazu u plitku vodu.

Nakon nekoliko dana, baza će početi puštati zelene izdanke i moći će se odložiti u tlo. Sve što je potrebno je tjedan dana da duge stabljike zelenog luka izrastu, a one "imaju izvrstan okus na prženim krumpirićima i salatama", kaže Simon.

Simonovi pratitelji bili su impresionirani trikom. Jedan se našalio: - Obično to radim tako da kupim luk i ignoriram ga na dnu spremnika za povrće u hladnjaku oko 3 mjeseca.

Drugi je upitao: - Hoće li na kraju rasti i pravi luk ili samo stabljike? Ali to je bila loša vijest za one koji su željeli beskonačne zalihe samoodrživog luka, jer Simon je odgovorio: - Dio lukovice luka može rasti, ali je nepouzdan. Ipak, vrijedi pokušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 03:12