DAŠAK MEDITERANA

Za opuštanje na balkonu, terasi ili u vrtu, ovo cvijeće najbolji je ljetni dodatak

 PELARGONIUM FOR EUROPE

Iako svi željno iščekujemo trenutak godišnjih odmora, ponekad je dovoljan i onaj jednostavniji odmor – odmor za oči. Još stignete osmisliti vlastitu oazu opuštanja na balkonu, terasi ili u vrtu. Stručnjaci inicijative Pelargonium for Europe (PfE) otkrivaju zašto je ova biljka idealan izbor za sve koji sunčane ljetne dane rado provode u opuštanju.

Osjetite dašak Mediterana uz pelargonije

Ovo balkonsko cvijeće rasprostranjeno je u osunčanim regijama južne Europe. Zahvaljujući južnoafričkom podrijetlu, mogu izdržati intenzivno podnevno sunce. Čak ni ekstremna vrućina i privremena suša na njih neće utjecati. U kombinaciji s drugim biljkama koje vole sunce i toplinu, poput palmi ili limunovih stabla, mogu stvoriti pravi mediteranski ugođaj koji se može mjeriti s bilo kojom destinacijom za odmor na jugu. Uz vrtni namještaj od ratana, dodatke od rafije, šarene jastuke i atraktivne prekrivače, pelargonije će vanjskom dnevnom boravku dati svježinu i opušteni boho izgled.

image
PELARGONIUM FOR EUROPE

Namještaj i ukrasne tegle koje možete sami izraditi

Od starog ormara ili viška dasaka možete ručno izraditi natkrivenu klupu koja podsjeća na tradicionalne primorske klupe koje nude zaštitu od vjetra i vremenskih nepogoda, čime su savršeno mjesto za ugodan odmor u vašem vrtu. Šarene pelargonije u posudama i košarama uparene s ukrasnim dodatcima, ispunit će očekivanja pravog odmora.

image
PELARGONIUM FOR EUROPE

Rezane pelargonije, postavljene u vaze na polici ili u ručno rađeni zidni izlog, daju dodatnu dozu čarolije. Ovakva dekoracija izgleda sofisticirano, a zapravo je vrlo jednostavna za izradu. Vrućim ljepilom pričvrstite epruvete na okrugle mramorne diskove, napunite epruvete vodom, u njih stavite rezane pelargonije i sve zajedno pričvrstite na zid pomoću nosača za tanjure.

image
PELARGONIUM FOR EUROPE

Brine vas rezanje cvjetova pelargonija?

To nije problem, naprotiv, potiče biljku da proizvede nove cvjetove. Uz malo boje i kreativnosti vašoj staroj natkrivenoj klupi udahnite novi život. A, ako vam ponestane inspiracije, koristite nijanse crvene koje mogu razigrati vaš vrtni kutak i učiniti ga mjestom u kojem ćete poželjeti provesti svaki slobodan trenutak.

image
PELARGONIUM FOR EUROPE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 13:00