uživanje u prazniku rada

Danas će mnogi (ako vrijeme dopusti) uživati ​​u druženju i hrani: uz ove trikove lako ćete očistiti roštilj

 /SHUTTERSTOCK

Danas je Međunarodni praznik rada, a mnogi će ovaj dan kada se ne radi (ili ako imate sreće, dane) iskoristiti za "bijeg" u prirodno okruženje i uživanje u roštiljanju u ugodnom društvu.

No, nakon ugodnog dana i ukusnog roštilja, slijedi ne tako primamljiv posao čišćenja roštilja. Stoga su ovo korisni savjeti koji će vam pomoći da na jednostavan način očistite rešetku roštilja i uklonite masnoću i neugodne mirise te pripremite roštilj za sljedeće druženje.
Postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da brzo očistite svoj roštilj.

Ocat i crveni luk

Za čišćenje električnih roštilja najbolje rješenje je korištenje octa i crvenog luka. Prvo zagrijte roštilj i poprskajte ga bijelim octom kako bi se masnoća što prije otopila. Nakon toga ćete skinuti masnoću s luka, tako što ćete očistiti rešetku s polovicom luka. Roštilj također očistite zgužvanom aluminijskom folijom, te na kraju isperite vodom.

Ocat i voda

Roštilj možete vrlo jednostavno očistiti alkoholnim octom. Pomiješajte jednake dijelove vode i octa, zatim stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mješavinu vode i octa. Rešetku roštilja ostaviti u vrećici da odstoji preko noći da se masnoća razgradi. Nemojte zaboraviti sljedeći dan oprati rešetku vodom, prenosi Najzena.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu, pomiješajte je s vodom u omjeru jedan prema tri, pa spužvom i mješavinom sode bikarbone i vode očistite rešetku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:41