MAŠTA RADI SVAŠTA

Djevojčica predala svoj crtež dječjeg igrališta gradskoj vjećnici, a oni joj ispunili želju i izgradili ga

Ilustrativna fotografija

 /SHUTTERSTOCK

Kad razmišljamo o dječjim crtežima, često nam se čine čudesnima, razigranima i ne uvijek najrealističnijima. Međutim, crtež djevojčice iz Clearfielda, Utah, nedavno je postao stvarnost zahvaljujući njezinoj odlučnosti, kreativnosti i pomoći gradskog odjela za parkove i rekreaciju, prenosi My Modern Met.

Jedanaestogodišnja Rosili Olson prošle je godine skovala plan za novo igralište u susjedstvu, nadajući se da će biti sigurnije za igru ​​njezinih mlađih sestara. Sa samo komadom papira, kutijom bojica i svojom maštom na raspolaganju, nacrtala je dizajn za svoje igralište iz snova. Njezine šarene skice—koje prikazuju zavojiti tobogan, stijenu i penjanje po užetu—privukle su pozornost gradske vijećnice nakon što im ih je donijela.

Manje od godinu dana kasnije, sada 12-godišnja Rosili prisustvovala je ceremoniji rezanja vrpce za isti taj park.

"Nakon što smo vidjeli njezinu inicijativu i detalje, znali smo da moramo ostvariti njezin san", napisali su službenici Clearfielda u objavi na Instagramu koja dokumentira nekoliko faza procesa izgradnje igrališta. "Pregledala je više verzija [maketa dizajna] dok nismo provjerili sve njezine okvire i odabrali boje."

Eric Howe, šef gradskog odjela za parkove i rekreaciju, rekao je da Rosilijin tajming nije mogao biti bolji.

"Park je bio u proračunu, ali nismo imali nikakve detalje", rekao je Howe lokalnim novinama Standard-Examiner. "Nakon što sam vidjela sav trud koji je uložila u sve te crteže znajući da smo već naručili igralište za park pokraj njezine kuće, sljedeća najbolja stvar bila je reći: ‘Imamo igralište iduće godine. Iskoristimo ono što ste učinili i izgradimo nešto tamo.‘"

Kada je igralište konačno otvoreno 24. rujna 2024., Rosili je uzviknula: "Čak je i bolje nego što sam zamislila. Tako je lijepo."

Rosilina otpornost i uključenost nudi jasan dokaz da angažman zajednice može dovesti do opipljivih rezultata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 06:06