pink beauty

Montaža ili stvarnost? Ljudi na internetu raspisali se o ružičastom dupinu

 /SHUTTERSTOCK

Društvenim mrežama kruže fotografije "ružičastog dupina" navodno snimljenog uz obalu Sjeverne Karoline. Mnogi gledatelji bili su zapanjeni i zbunjeni, a objava je u trenu postala viralna, javlja NDTV. Scena djeluje impresivno, no postavlja se pitanje je li autentična ili je proizvod montaže, odnosno umjetne inteligencije. Mnogi korisnici primijetili su da delfin "izgleda plastično", odnosno da je njegova ružičasta nijansa "previše izražena". S druge strane, pojedinci javljaju da ružičasti dupini postoje i da se "pojavljuju s vremena na vrijeme". "Ova je slika samo fotošopirana", dodali su drugi.

Oglasila se i televizijska postaja WCNC (koja pokriva Sjevernu Karolinu) koja je potvrdila da fotografije nisu autentične.

"Nije bilo izvješća o ružičastim dupinima u lokalnim vodama", rekao je glasnogovornik Odjela za morsko ribarstvo, prenosi Telegraf.

No, koliko god zvučalo nestvarno, ružičasti dupini stvarno postoje. Najpoznatiji ružičasti dupini žive u rijeci Amazoni, a mogu se naći i u indo-pacifičkoj regiji. Nazivaju ih i bowto (boto), a mještani vjeruju da predstavljaju duše utopljenika koje se povremeno vraćaju ljudima.

Boto je obično sam i rijetko se viđa s drugim pripadnicima svoje vrste. Iako ružičasti dupini imaju slab vid, smatraju se izvrsnim lovcima jer se oslanjaju na svoj prirodni vid, koji je među najrazvijenijim. Uz njegovu pomoć, boto lovi plijen, uglavnom male ribe, piše Oslobođenje.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 21:44