AIR JORDAN

NBA legenda prodala vilu pa kupila novi mlažnjak. Stajao je ‘samo‘ 70 milijuna dolara, a ima čak i uzorak s njegovih tenisica

Michael Jordan

 JEFF ROBINSON/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA/
Prilagođeno farbanje mlažnjaka u crno-srebrnu boju s uzorkom slonove kože koštalo je 500.000 dolara

Samo nekoliko tjedana nakon što je potrošio dva milijuna dolara na ekskluzivni talijanski sportski automobil, legendarni NBA košarkaš Michael Jordan uložio je nevjerojatnih 70 milijuna dolara u personalizirani privatni zrakoplov, prenosi New York Post.

Jordan je kupio vrhunski Gulfstream 650ER, jedan od najbržih i najimpresivnijih mlažnjaka u poslovnom zrakoplovstvu, ali se nije zaustavio samo na tome, već je personalizirao i njegov dizajn, i to tako da naginje njegovoj kultnoj liniji Air Jordan tenisica.

@seanpalmbeach Michael Jordan’s brand new jet is a Gulfstream G650ER, registered 01OCT24 #goat #pj #michaeljordan #fyp ♬ M83 Solitude - Grace

Naime, potrošio je čak 500.000 dolara na prilagođeno farbanje mlažnjaka u crno-srebrnu boju inspiriranu njegovom poznatom linijom tenisica s uzorkom slonove kože, dok je na stražnjoj strani njegov Jumpman logo. Čak i repni broj mlažnjaka, N236MJ, ima poseban značaj, spajajući Jordanov dres s brojem 23, njegovih šest naslova prvaka i njegove inicijale. Ispod haube, zrakoplov ima dva snažna Rolls-Royce motora, što mu omogućuje postizanje brzine blizu 1 Macha, a jednako je impresivno i njegovo unutarnje uređenje: ima kožne naslonjače, privatnu blagovaonicu, pa čak i privatnu spavaonicu za dugačke letove. Domet mu je 13 sati bez zaustavljanja, a troškovi održavanja iznose gotovo 1,9 milijuna dolara godišnje, za 200 sati leta, što uključuje pozamašne troškove kao što su gorivo, plaće posade i osiguranje... Inače, mlažnjak ima mjesta za 19 putnika i četveročlanu posadu.

Vijest o kupnji aviona stigla je nakon nedavne informacije da je nakon 12 dugih godina prodao vilu koja se nalazi u predgrađu Chicaga u Illinoisu.

Prema pisanju raznih medija, kupoprodaja vile u rujnu je bila u završnoj fazi. Riječ o imanju s vilom koja sadrži devet spavaćih soba i 19 kupaonica, tu su i košarkaška dvorana, infinity bazen, teniski teren, garaža za 14 automobila..., piše Men‘s Journal. Prvi put kad je vila stavljena u ponudu za nju se tražilo 29 milijuna dolara. Cijena je 2015. godine spuštena na 14,85 milijuna dolara te je na njoj ostala do prošlog mjeseca. Finalna cijena, kao i kupac, nisu objavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 12:56