Zračni prikazi

Nevjerojatne fotografije polja lavande na jugu Francuske

 Samir Belhamra
 

Zadivljujuće fotografije prirode imaju magičnu moć. Mogu nas u trenu opustiti i odvesti u neki drugi svijet ispunjen mirom, mirisima i bojama kao u najljepšim snovima. Mjesto na kojem se vrijeme računa u ciklusima, a minute sati i sekunde ne postoje. Priroda je oduvijek bila velika inspiracija umjetnicima koji su na različite načine pokušavali djeliće te neopisive ljepote prenijeti u svoja djela. U glazbi, parfemima, arhitekturi, likovnim djela, filmu i fotografiji priroda je oduvijek bila i ostala muza, a kraljica među muzama i daleko najveća inspiracija čarobna su polja cvijeća.

Samir Belhamra

Samir Belhamra

Ova dobro poznata tema osobito je popularna kada je riječ o fotografijama iz zraka, gdje atmosferske snimke omogućuju da istražimo očaravajuće livade iz druge perspektive. Jedan od fotografa koji se posebno ističe je Samir Belhamra, vizualni umjetnik iz Francuske kojeg je bespilotna letjelica i ljubav prema cvijeću dovela do polja lavande na jugu Francuske.

Samir Belhamra

Samir Belhamra

Smješteno u Valensolu, slikovitom gradiću u Provansi, ovo polje cvijeća prekriva krajolik u nijansama ljubičaste boje. Kako bi zabilježio opseg ljepote mjesta, Belhamra započinje svoj videozapis na razini tla. Polako usmjerava svoj dron DJI Mavic Air prema nebu kako bi prikazao savršeno organizirane i naizgled beskrajne redove cvijeća od koje će vam doslovno oduzeti zrak.

Samir Belhamra

Samir Belhamra

Pogledajte video!

Rad Samira Belhamra možete pratiti na: Facebooku, Instgramu i webu.

Izvor: mymodernmet.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 22:46