Biotech City

Ovako će izgledati gradovi budućnosti! Američki filmovi i serije možda su ipak bili u pravu

 Play-Time/ON-A

Arhitektonska tvrtka ON-A sa sjedištem u Barceloni nudi inovativan pogled na to kako bi gradovi budućnosti mogli izgledati kombinirajući arhitekturu, inženjerstvo i biotehnologiju. Njihov Biotech City samostalna je struktura koja revolucionira urbani dizajn. Pod kružnom kupolom, ljudi će uživati ​​u održivom životnom okruženju koje "ucrtava put prema zelenijem, otpornijem svijetu", prenosi My Modern Met .

image
Play-Time/ON-A
image
Play-Time/ON-A

Uzdignuta kupola, temeljena na heksagonalnoj i peterokutnoj mreži, inspirirana je zaštitom koju priroda pruža. Debljina kupole joj zapravo omogućuje da postane funkcionalna zgrada, brišući granice između arhitekture i inženjerstva. Mreža pomaže definirati područja, povezujući infrastrukturu i zelene površine.

Otvorena rešetka također omogućuje ventilaciju i prirodno svjetlo te pomaže u oblikovanju ulica i trgova. S namjerom da bude svestrana, tvrtka napominje da se može prilagoditi različitim klimatskim ekstremima. Solarni paneli koji oblažu vrh kupole pomoći će u opskrbi energijom grada, što također uključuje vjetroturbine za daljnju proizvodnju energije.

image
Play-Time/ON-A
image
Play-Time/ON-A

Iako je dizajn jedinstven, Biotech City će uključivati ​​sve osnovne usluge koje se očekuju u urbanom okruženju. To uključuje poslovne i uredske prostore, zdravstvene, obrazovne zgrade i još mnogo toga. Ovi prostori, zajedno sa stambenim objektima, bili bi smješteni u samu kupolu, dok bi otvoreni prostor ispod strukture bio označen kao društveni trg.

image
Play-Time/ON-A

“U planiranju Biotech City-a, priroda se skladno stapa s urbanim okolišem,” piše u priopćenju tvrtka i dodaje, "Ovdje, bujna vegetacija, interaktivni krajolici i živi elementi koegzistiraju u savršenoj simbiozi, stvarajući urbano životno iskustvo koje uspostavlja neusporedivu vezu sa svijetom prirode."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 03:51