wow

Pješčane skulpture ponovno su zagospodarile Rajskom plažom u Loparu

 Press

Rajska plaža u Loparu još jednom je oduševila posjetitelje i umjetnike tijekom 13. Međunarodnog festivala skulptura u pijesku, koji se održao od 2. do 5. srpnja. Ove godine, tema "Gospodari plaže" inspirirala je jedanaest umjetnika iz cijelog svijeta da stvore zadivljujuće skulpture koje su privukle brojne posjetitelje.

image
Press
image
Press

Pobjedu je odnijela skulptura "Bilbodom", koju su zajednički oblikovali umjetnici Vanja Vrbanec, Dražen Vrbanec i Adrian Vrbanec. Drugo mjesto pripalo je skulpturi "Argonauti" Petra Popijača i Dominika Budića, a broncu je zavrijedila "1973" Nikole Vudraga i Andrije Vuradina.

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića ‘‘Pješčana svjetlost‘‘. Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka ‘‘Pješčana vratašca‘‘, dok je treće mjesto osvojila fotografija Darka Tršinara ‘‘Šešir u pijesku‘‘.

image

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića ‘Pješčana svjetlost‘

Press
image

Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka ‘Pješčana vratašca‘

Press
image

Treće mjesto osvojila je fotografija Darka Tršinara ‘Šešir u pijesku‘

Press

"Rajska plaža ponovno je postala žarište kreativnosti i umjetnosti. Ovogodišnji festival s temom ‘Gospodari plaže‘ privukao je nevjerojatne talente iz cijelog svijeta. Posjetitelji su mogli uživati u zadivljujućim skulpturama, ali i brojnim dodatnim aktivnostima. Ponosni smo što je Lopar još jednom pokazao svoju sposobnost da spoji prirodne ljepote i ljudsku kreativnost u jednu sjajnu turističku priču. Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetiteljima na još jednom uspješnom izdanju međunarodnog Festivala skulptura u pijesku", izjavio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

image
Press
image
Press

Ovogodišnji festival uključivao je i radionice, demonstracije uživo te interaktivne sesije s umjetnicima, pružajući posjetiteljima priliku da nauče više o samom procesu stvaranja skulptura u pijesku. Lopar je još jednom dokazao da je jedno od najatraktivnijih mjesta za ljubitelje umjetnosti i prirode, a Rajska plaža savršeno okruženje za ovakvu manifestaciju.

Festival skulptura u pijesku samo je početak ljetnih atrakcija u Loparu ove sezone. Posjetitelje očekuje niz manifestacija poput Ribarske fešte, Paradise Kids Festivala, Loparske noći, Male Gospe i mnogih drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. kolovoz 2024 13:23