PODUZETNA DRŽAVA

SIMBOL NEW YORKA OPET PROMIJENIO VLASNIKA Kupac hotela Waldorf Astoria je vlada jedne države, znate koje?

Hotel Waldorf Astoria, čija je zgrada jedno od prepoznatljivih obilježja New Yorka, ima novog vlasnika, a to nije nikakav veliki tajkun niti biznismen nego – kineska vlada.

U objavi za medije koju je (na kineskom) objavila 23. veljače Kineska komisija za regulaciju osiguranja, objašnjeno je zašto vlada preuzima hotel. On je od 2014. do sada bio u vlasništvu kineske tvrtke iz Pekinga, Grupe Anbang Insurance koja je zbog ambicioznih planova i nedavnih preuzimanja iscrpila svoje financijske resurse. K tome, njezin je direktor Wu Xiaohui trenutačno pod istragom zbog gospodarskog kriminala. Brzim preuzimanjem Anbangova portfelja, kineska vlada postala je vlasnikom i drugih poznatih američkih hotela među kojima su JW Marriott Essex House na Manhattanu i Four Seasons u Washingtonu.

Prigodan je trenutak da zavirimo u interijer ovog prekrasnog hotela.





Nedavno je hotel bio u centru pozornosti zbog iznimno osjetljive i skupe obnove njezinog ikoničkog sata sa statuom Kipa slobode. Ona je obnovljena i ponovno stoji u lobiju, a sad već bivša uprava najavila je nedavno da će se u daljnju obnovu Astorie uložiti oko milijarde dolara. Tri četvrtine soba tijekom obnove trebalo bi se preurediti u apartmane.


Foto: Wikimedia Commons

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 16:37