ovo niste očekivali

Tajna savršenog travnjaka: potreban vam je jedan začin koji sigurno imate kod kuće

 /SHUTTERSTOCK

Ako je uredan i lijep, travnjak je pravi, čarobni dodatak svakoj kući. No, isto tako može biti ‘uteg‘ ako nije održavan, ako je neravan i zapušten. Britanci su, upitani o tajni njihovih savršenih travnjaka, u šali odgovorili da je potrebno samo najkvalitetnije sjeme, redovito zalijevanje i košnja - doslovno sto godina! No, šalu na stranu, stručnjaci za hortikulturu otkrivaju da se takav učinak može postići korištenjem jedne namirnice koju svatko ima u svojoj kuhinji.

Tajna leži u cimetu, objašnjava stručnjak za travnjake na svojoj web stranici. Ovaj začin, osim što ima divan miris, ima snažna antigljivična svojstva. Učinkovito sprječava širenje bolesti upijajući vlagu koja je gljivicama potrebna za reprodukciju i širenje.

Stranica ThisIsMyGarden kaže da za nanošenje cimeta na vaš travnjak možete jednostavno pomiješati jednu žlicu cimetovog praha s pola litre vode kako biste stvorili potpuno organsku otopinu protiv gljivica koju zatim možete poprskati po svom travnjaku. Ne samo da ovo može pomoći u jačanju vašeg travnjaka, nego ThisIsMyGarden također napominje da stvorenja poput zečeva i vjeverica ne vole miris cimeta, tako da dodavanje suhog cimetovog praha ili štapića cimeta u vaš vrt može pomoći da se i te štetočine zadrže na odstojanju, prenosi Krstarica.

Ova jednostavna, ali učinkovita metoda može biti tajna postizanja savršenog travnjaka, uz dodatnu zaštitu od neželjenih insekata. Stoga zgrabite svoju kuhinjsku teglu cimeta i krenite u avanturu očuvanja i uljepšavanja vašeg travnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. kolovoz 2024 14:20