VOLTINO

Ulični umjetnik ‘oživljava‘ zidove zagrebačke knjižnice: ‘I građani se mogu okušati u oslikavanju murala‘

 Press
Kreativan program odvija se tijekom cijelog mjeseca, a svečano predstavljaje murala planirano je u subotu, 25. listopada

Udruga Art škola pokrenula je u suradnji s KGZ - Knjižnicom Voltino projekt pod nazivom Kvart Art - Voltino. Ovaj kreativni program odvija se u tom zagrebačkom naselju tijekom listopada, a cilj mu je obogatiti kulturni prostor kvarta, potaknuti umjetničko stvaralaštvo i angažirati lokalnu zajednicu, osobito najmlađe.

Jedan od glavnih događaja bit će oslikavanje murala na zidovima zgrade ispred ulaza u Knjižnicu Voltino. Umjetnik Miro Modul Petković inspiriran temom naslovnice knjige Alisa u zemlji čudesa, predstavit će svoje umjetničko viđenje te kroz ovaj mural oživjeti zidove knjižnice, donoseći im jedinstvenu vizualnu priču.

image
Press

Uz mural, projekt uključuje i likovnu radionicu na temu izrade naslovnice najdraže knjige, koju su vodile kiparica Melita Omeragić i povjesničarka umjetnosti Lara Krajačić. Radionica je okupila učenike OŠ Voltino, a njihovi radovi bit će izloženi u prostoru knjižnice. Ovo je, najavljuju organizatori, iznimna prilika za mlade umjetnike da podijele svoje ideje i kreativnost s cijelom zajednicom.

image
Press
image
Press

Otvorenje izložbe radova i svečano predstavljanje murala održat će se u subotu, 25. listopada 2024., u 17 sati ispred Knjižnice Voltino. Lokalno stanovništvo imat će priliku sudjelovati u završnoj fazi oslikavanja murala kroz "live act" uz umjetnika Miru Modula Petkovića, pružajući jedinstvenu priliku da se okušaju u stvaranju murala uživo.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, u sklopu Programa Kultura i umjetnost u zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 14:23