Novi projekt kojeg ćete voljeti

Umjetnici i kreativci preplavili zagrebačku Splavnicu na prvom ART PLACU

 Press

Održan je prvi ART PLAC na Splavnici, novi art projekt koji će svake zadnje subote u mjesecu sve do listopada pretvarati prostor omiljene zagrebačke tržnice cvijeća u mjesto okupljanja kreativnih stvaraoca i njihove publike. Iako je subotom poslije podne nakon što završi prodaja cvijeća šarmantna zagrebačka Splavnica mirno mjesto, ove subote nije bilo tako. Četrdesetak kreativca, craftera, umjetnika, handmadera, učenika i studenta umjetničkih smjerova obrazovanja pretvorili su taj prepoznatljiv prostor u jedinstvenu živahnu umjetničku tržnicu – ART PLAC.

image
Press
image
Press
image
Press
image
Press
image
Press

Izlaganjem svojih najnovijih autorskih radova kreativci iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna omogućili su građanima Zagreba ali i svim posjetiteljima glavnog grada uživanje u rezultatima kreativnosti i stvaranja. Tako su se na klupama ispod crvenih suncobrana našle grafike, slike, ilustracije, odjeća, torbe, autorski nakit, modni dodatci, predmeti za uređenje doma i keramika. Osim kupnje autorskih radova i druženja s umjetnicima, ove subote na Art Placu najmlađi posjetitelji imali su priliku, uz vodstvo likovne umjetnice Eve Herceg, svoja lica bojama pretvarati u prava mala umjetnička djela.

Za crtanje portreta bile su zadužene Adrijana Brčić i Paulina M. Vukoja, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a na ‘jump in‘ likovnoj radionici ‘Plac&Paint‘ ove su se subote svi mogli okušati i u nekoj od slikarskih tehnika.

image
Press
image
Press

Etno zbor ZborXor raspjevao je izlagače i publiku svojim originalnim nastupom i poveo ih glazbenim krajobrazima Balkana i stihovima tradiciinalnih pjesama.

image
Press
image
Press

- Ovim projektom željeli smo osigurati umjetnicima i autorima mogućnost predstavljanja radova velikom broju posjetitelja dovodeći umjetnost na javni otvoreni prostor. Uz podršku koju su nam dali Grad Zagreb i Tržnice Zagreb uspjeli smo to upravo na Splavnici i time smo napokon dobili art tržnicu kakvu brojni veliki gradovi imaju u svojim ponudama. Sigurni smo kako ćemo ovim događanjem stvoriti novo prepoznatljivo mjesto okupljanja autora i njihove publike, a građanima i posjetiteljima Zagreba pokazati vrijednost i ljepotu umjetničkog stvaranja nasuprot komercijalnim proizvodima kojima smo okruženi." kažu organizatori iz Udruge REkreator.

Sljedeće izdanje Art Placa očekuje nas 29.06.2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 18:02