INSPIRACIJE

8 Ikeinih kupaonica u koje ćete se zaljubiti

 

Da biste voljeli svoj dom, svaka prostorija u njemu mora biti funkcionalna i lijepa. Od dnevnog boravka i kuhinje u kojima provodimo najviše vremena do spavaće sobe i kupaonice u kojima se mentalno i fizički spremamo za nove zadatke, sve su sobe jednako važne. No, dnevni boravak i kuhinja koji su često najveće kvadrature puno je lakše urediti nego malu kupaonicu, zar ne? Upravo zbog toga smo za vas danas prikupili 8 jednostavnih, ali estetskih kupaonica iz Ikee koje možete kopirati već ovog vikenda i ne bankrotirati.

Nostalgična ljetna

Ako je prostor dovoljno velik, možete ga opremiti bijelim namještajem koji uvijek izgleda čisto i prozračno. Ako želite dodati malo elegancije poigrajte se pločicama na podu koje će vašu kupaonicu pretvoriti u mjesto za užitak.

Romantično za dvoje

Ukrasite kupaonicu neutralnim i nježnim bojama, no, ne zaboravite ni elegantne detalje poput svijeća i tematskih ukrasa. Atmosfera će biti svježa i romantična, osobito ako postoje dvije lokacije, bliske i iste koje se istodobno dijele. Dva zrcala, dva umivaonika i dva manja elegantna, ali jednostavna namještaja za romantičnu atmosferu napravljena posebno za dvoje.

Crno i svijetloplavo

Mnogi misle da je ovo kombinacija nemoguća, ali pogledajte samo kako romantično izgleda crni namještaj na svijetloplavoj pozadini. Ako želite dodatno uštedjeti prostor odaberite kutne elemente kojima ćete iskoristiti punu visinu vaše kupaonice.

Smeđa je šik

Tko je kaže da kupaonica mora biti besprijekorno bijela? Nama se također sviđa i u tamnijim nijansama. Odaberite pravu boju za zidove, te veliki ormar kako bi vam sve uvijek bilo na raspolaganju, ali uredno pospremljeno.

Neka se vidi

Ikea nam podučava o umjetnosti organizacije, ali prije svega nas uči kako sve može biti uredno čak i kada je jasno vidljivo svima. Odaberite drvenu stolicu s ljestvama za odlaganje ručnika, otvorene drvene police i umivaonik koji će se također vidjeti, ali neće pokvariti ukupan dojam vaše kupaonice.

Iskoristite kut

Ako imate vrlo malu kupaonicu razmislite o kutnom namještaju, kojim možete na izvrstan način iskoristiti slobodni kutak, poput primjera na fotografiji iznad.

Retro kupaonica

Dobra boja (mint zelena), pregršt ukrasnog bilja, mobilne police i dvostruko ogledalo, i svirili ste retro atmosferu u kupaonici. No, nije to sve. Glavni adut ove kupaonice je stropni držač koji će vašu kadu u trenu pretvoriti u tuš.

Unesite boje

Kako dodati boju? Jednostavno. Mogu to biti tepisi koji će odgovarati boji ručnika, na primjer. Ali i crnim zidnim pločicama također izvrsno pristaje drveni kupaonski namještaj koji možete upotpuniti zelenim biljkama.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2024 00:28