KAKVA DIVOTA

Čudesni veliki cvjetni tepih prekrio trg poznatog europskog grada. Stotine ljudi su satima sastavljali ovu impresivnu kreaciju

 /SHUTTERSTOCK

Malo se stvari može mjeriti s ljepotom europske arhitekture, ali cvjetna tradicija privukla je pažnju turista i lokalnog stanovništva u Bruxellesu. Svake dvije godine u kolovozu, gradski Grand Place prekriven je zapanjujućim cvjetnim tepihom ili Tapis de fleurs, prenosi My Modern Met.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Bruxelleski cvjetni tepih monumentalno je umjetničko djelo sastavljeno od begonija, dalija, trave i kore. Bio je dugačak 70 metara i širok 24 metra i pokrivao je 1.680 četvornih metara Velikog trga. Sastavljanje je trajalo šest sati rada stotinjak volontera, koji su se utrkivali s vremenom zbog prolazne prirode materijala. Na kraju je rad krasio trg tri dana.

image
/SHUTTERSTOCK

Dizajn cvjetnog tepiha igra se s organskim oblicima cvjetova, stvarajući most između kompozicije i materijala. Prema informacijama u članku djelo je počelo ručnim crtežima da bi se kasnije sklopio nacrt digitalno. Navečer je tepih bio jednako lijep jer je oživio uz pomoć veličanstvene zvučne i svjetlosne predstave, ali i rasvjete okolnih zgrada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:34