POGLEDAJTE VIDEO!

Dedica (68) pretvorio svoj vrt u Divlji Zapad: ‘Imam šerifov ured, destileriju, dva zatvora, brijačnicu, kovačnicu, pa čak i top‘

 YouTube
Uređenje okućnice stajalo ga je samo 590 eura, budući da je većinu materijala već imao, a namještaj i razne predmete dobio

Billy Gibbons (68) iz Audlema u Cheshireu u sjeverozapadnoj Engleskoj živi u dvostrukoj ‘vremenskoj kapsuli‘: u njegovom domu vrijeme je stalo u pedesetim godinama prošlog stoljeća, dok je svoju okućnicu pretvorio u zapadnjački grad iz 1850-ih godina!

Sve je počelo sredinom 90-ih, nakon što su mu umrli roditelji. Tada je naslijedio kuću te ju uredio baš onako kako on želi. Počeo je s 50-ima. Boravak je opremio originalnim TV-om iz daleke 1949., njegova kuhinja sadrži vintage ormariće i pločice u uzorku crno-bijele šahovnice. Billy ima čak deset hladnjaka, no samo jedan, također iz 50-ih, drži u kuhinji. Ima i starinski radio, kolekcionarske predmete i ukrase. Čak se i odijeva u odjeću iz toga doba, objavio je SWNS.

Ali, ne osjećajući se kao da živi dovoljno daleko u prošlosti, odlučio je otići korak dalje te svoj vrt pretvoriti u Divlji zapad! Trebalo mu je tri godine i 500 funti (oko 590 eura, op.a.). Njegov mini ranč, pazite sad, ima šerifov ured, destileriju, dva zatvora, banku, trgovinu, brijačnicu, kovačnicu, pa čak i top! U brijačnici se nalaze Billyjeva drva i perilica za rublje, dok kovačnica služi i kao garaža za njegove automobile. Za kupanje pak koristi limenu kadu.

"Jednog sam se jutra probudio i pomislio ‘da, živim u 1950-ima, ali vani želim živjeti u 1850-ima", rekao je umirovljenik koji je, još dok je živio s roditeljima, skupljao razne artefakte iz 1950-ih, ali mu otac nije dopuštao da ih stavi u kuću.

"Kad smo se doselili ovamo 1969. godine, moj tata je držao konje i izgradio je dvije staje i nekoliko drugih šupa za sijeno, a nakon što sam to naslijedio, sagradio sam veliku garažu za svoje automobile. Zatim sam konjušnice pretvorio u zatvor i šerifov ured", rekao je.

Billyjeva opsjednutost 50-ima započela je kad je bio tek dječak 1960-ih, a sada vrijeme provodi pjevajući u bendu kao rockabilly pjevač. Zapravo je sve i počelo od glazbe: slušajući bend Blue Peter počeo je istraživati i doznao odgovarajući stil kućanskih predmeta i odjeće.

"Puno robe koje imam je modernog retro stila, al puno toga dobivam i iz dobrotvornih trgovina", rekao je, dodajući kako je većinu namještaja i ostalih stvari dobio 80-ih i 90-ih godina od ljudi koji su ih htjeli baciti na otpad, a koristio je i materijal koji je već imao.

"Kako napuštamo 1950-e, ulazite u tipični zapadnjački stražnji trijem iz 1850-ih, a desno od toga imam brijačnicu koju koristim kao skladište drva i za smještaj svoje perilice rublja. Imam lijes i znak pogrebnika", pokazao je.

Osim što drži i nešto oružja te puca iz zabave u limenke, ima i top! Također, u garaži drži Vauxhall Velox iz kasnih 50-ih, a ima i Hot Rod automobil u stilu 1950-ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 10:56