jednostavno i lako

Fantastičan trik da vam odjeća miriši godinama, a tjera i moljce: dovoljno je da stavite samo ovu stvar u ormar

 /SHUTTERSTOCK

Kako sačuvati odjeću u ormaru da što dulje bude mirišljava, očuvana (da ju ne napadnu moljci) i, jednom riječju, dobra za nošenje. Korisnica TikToka i Instagrama, koja piše pod imenom @_boringbb_, otkrila je kako je tijekom godina dobila mnogo darova od bake. Ne samo da joj je baka poklonila svoje vintage spavaćice i haljine, već joj je prenijela i nekoliko korisnih informacija o tome kako pohraniti svoju odjeću i ostaviti da duže miriši.

-Baka mi je otkrila kako da moja odjeća traje nekoliko desetaka godina, bez da se ošteti - rekla je Julija i otkrila kako je neki dan bila kod bake koja je u jednom trenutku izvadila sapun dok se oblačila. Julija ju je pitala zašto drži u ormaru sapun, a baka joj je odgovorila kako je to način da odjeća dugo i lijepo miriši.

- Navodno, ako uzmete sapun, ovaj je od lavande, ali možete koristiti i miris pamuka ili bilo koji drugi, trajat će vam 15 do 20 godina. Nisam imao pojma, ali isprobavala sam ga nekoliko mjeseci i nevjerojatan je. Moja odjeća miriše nevjerojatno. Svakako probajte - dodala je i nastavila kako je svakako važno da prije bilo koje radnje provjerite je li komad sapuna zamotan u papir. U svakom slučaju, nemojte stavljati sapun zamotan u plastiku u ormar s odjećom. Nadalje, sapun bi trebao biti blagi, ne pretjerano agresivan, a ako su svi ovi uvjeti zadovoljeni, bez problema ga možete staviti u ormare i ladice.

-Sve će mirisati suptilno lijepo i trajati godinama - tvrdi Julija čiji je post izazvao lavine uglavnom odličnih komentara na društvenim mrežama. Jedan je korisnik primijetio: "Mogu potvrditi, imao sam komadiće sapuna u svojoj komodi gotovo 12 godina nakon što ih je moja mama stavljala unutra kad sam bio dijete." Drugi korisnik je napisao: "Ovo radim u svim svojim ladicama, ormarima i bilo čemu sezonskom. Održava odjeću svježom i sprječava uljeze", izvještava The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 10:28