Tim iz studija Adela Mese predvođen arhitekticom Barbarom Šečković, poznat po osmišljavanju i stiliziranju prostora za razna događanja, kreirao je editorijal u jednoj ruševini s potencijalom, a unatoč pomalo hladnoj noti, postignut je jedinstven ambijent s njihovim prepoznatljivim potpisom.
Trendovi se uvijek mijenjaju, od mode, automobilske industrije i gastronomije do interijera, pa i dekora. Klasik je uvijek klasik, ali neizbježno je slijediti ili postavljati trendove. Mnoge privlače stvari koje pružaju osjećaj promjene, noviteta i napretka. Oku postane dosadno već viđeno. Zbog toga se trendovi mijenjaju. Iako to nekad znači i vraćanje u prošlost. Ali, bez iznimke, i taj povratak je uvijek začinjen nečim novim, kaže arhitektica Barbara Šečković, opisujući editorijal s blagdanskom dekoracijom stola koji je osmislila zajedno sa svojim timom iz studija Adela Mese samo za časopis D&D. Rezultat? Uz potpuno slobodne ruke ponovno su uspjeli izaći iz okvira i neočekivanim elementima postići blagdansku tradiciju, zadržavajući svoj prepoznatljiv stil: eklektično, ali s dušom.
- Ono što je nekada predstavljalo klasiku i činilo se obaveznim i uobičajenim, baš to danas predstavlja raskoš, dok odmak od sveprisutnog minimalizma mnogima može biti avangardan ili, pak, nostalgično topao i romantičan - kaže Barbara Šečković i nastavlja kako tkanine od satena i baršuna, uz dodatak kristala i zlatnih elemenata, svakako asociraju na svojevrsnu grandioznost, zlatni luster obavijen u grane zimzelenog bilja i crvene ruže daju neočekivani moment klasičnog blagdanskog stola, dok skromna jelka vraća u prošlost, kada se božićni ukrasi nisu mogli pronaći u svakom kutku grada.
- I royal blue možda nije prva boja koja padne na pamet pri pomisli na Božić, ali postigli smo topli, zaboravljeni, starinski ugođaj, koji je probudilo sentimentalnost, barem nama - dodaje.
embed_photo_jl}1292419{/embed_photo_jl}
Spoju klasične i rustikalne dekoracije pridonijele su i bezvremenske slastice iz brenda Milk&Cookie Co., poput mirisnog kuglofa prelivenog bijelom čokoladom i šumskim voćem, kao i sjajne karamelizirane jabuke koje potpuno dočaravaju idilu Badnje večeri.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....