Digitalna komora

HGK: Uskoro online stručni ispiti za agente posredovanja u prometu nekretninama

 Shutterstock
Hrvatske agencije negoduju zbog poduljeg prekida održavanja ispita. Evo što kažu iz HGK

Zadnjih tjedna dobili smo nekoliko upita iz hrvatskih agencija za nekretnine zašto se u zadnje vrijeme ne održavaju stručni ispit za agente posredovanja u prometu nekretninama koje organizira Hrvatska gospodarska komora. Naime, taj je položeni ispit nužan da bi se netko zaposlio u agenciji za trgovanje nekretninama.

image
Položeni ispit nužan je da bi se netko zaposlio u agenciji za trgovanje nekretninama
Shutterstock

ISPITNA KOMISIJA

Pitanja iz agencija su uglavnom bila u smjeru, da zašto se ne može organizirati takav ispit u uvjetima sličnim onima na sveučilištima za studente, primjerice online ili u velikoj dvorani s malo sudionika. Iz Hrvatske gospodarske komore odgovorili su nam da uskoro planiraju održati stručni ispit za agenta posredovanja u prometu nekretninama koji je propisan Zakonom o posredovanju u prometu nekretnina i Pravilnikom o stručnom ispitu za agenta posredovanja u prometu nekretnina. Ispit se provodi pismeno i usmeno ispred Ispitne komisije koja se sastoji od pet članova.

image
Ispiti u izvornom obliku organizirat će se od 14. do 18. prosinca uz poštivanje svih epidemioloških mjera
Shutterstock

DIGITALNA KOMORA

"Zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj i prema uputama i Odluci Stožera Civilne zaštite ispiti se ne mogu održavati na dosadašnji način. Međutim, budući da je to javna ovlast HGK te da imamo zainteresirane kandidate za polaganje stručnoga ispita, HGK je započeo organizaciju online ispita putem platforme Digitalna komora te će uskoro biti raspisani ispitni rokovi za polaganje stručnog ispita u online obliku", stoji u odgovoru Službe za komunikaciju HGK.

Ispit za agenta posredovanja u prometu nekretnina u izvornom obliku organizirat će se, kako kažu u HGK, u tjednu od 14. do 18. prosinca uz poštivanje svih epidemioloških mjera prema posljednjoj Odluci Stožera CZ RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:34