MALI PROSTORI

Ideje za pohranu u malim stanovima koje ćete odmah poželjeti u svom domu: Jednu osobito svi kopiraju

 GAYRAT TOLIBOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kada kvadratne metre mjerite u desetinama umjesto u stotinama, jasno je da ćete morati biti malo kreativni kada su u pitanju ideje za pohranu za male prostore. Srećom, postoji mnoštvo ideja za odlaganje u malom prostoru koje možete upotrijebiti ako vam je prostor sitan. Stoga pokušajte razmišljati izvan okvira unutar svojih zidova. Da je veliko uklanjanje nereda lako, svi bismo to učinili. Ali budući da su stvari - barem neke od njih - važne, većina nas mora pronaći rješenja za odlaganje.

Evo nekih naših omiljenih ideja za pohranu u malom prostoru koje možete uklopiti u svoj dom.

1. Koristite fleksibilnu pohranu.

Ako postoji jedna stvar koju volimo kod malog prostora, to je da nam svima pokazuju kako bolje organizirati svoje stvari - uključujući košare na policama u koje možete pohraniti glomaznije predmete kao što su veste, deke i plišane životinje.

2. Povećajte prostor na zidu.

Smanjite nered i stvorite mjesto za puno stvari postavljanjem cijelog zida u ormar s ladicama, kao što je prikazano u ovoj šik dnevnoj sobi @terracottadesignbuild. Čak su uključili i nekoliko polica iznad TV-a, koje bi inače bile prazan, neupotrebljiv prostor. Kada je riječ o idejama za organizaciju malog prostora, sve je u stvaranju skladišta od praznih prostora.

3. Budite kreativni sa spremištem za bicikle.

Bicikl je izvrstan oblik vježbanja i učinkovit način kretanja po gradu. Ali gdje ga pohraniti ako imate mali dom ili stan? Ovaj sustav za pohranu bicikala tvrtke @projectcomplete jednostavan je, ali briljantan način za uštedu prostora, u inače neiskorištenom prostoru.

4. Koristite prijenosni sustav za pohranu.

Ako vašoj spavaćoj sobi nedostaje ormar, uvijek možete dodati prostor za uredno organiziranu odjeću ako dodate prijenosni sustav za pohranu kao što je onaj u ovoj spavaćoj sobi @fashionablyimperfect. Ima police za držanje predmeta poput džempera i hlača te stalak koji vam omogućuje i vješanje predmeta.

5. Koristite rupičastu ploču (pegboard)

Ovaj komad ploče može se upotrijebiti da objesite gotovo sve ako tražite ideje za organizaciju malog prostora. Posebno su korisni u kuhinji, poput načina na koji je @itsbrookedarwin obojio ovaj komad u tamnozelenu boju i upotrijebio ga za vješanje bakrenih lonaca. Tres chic!

6. Iskoristite prozorske klupice.

Kada živite u malom prostoru, morate iskoristiti svaku ravnu površinu! A ponekad to uključuje i vaše prozorske klupice. Ako ih imate, savršeno su mjesto za sitnice ili biljke, ili bilo koje druge male predmete koji vam trebaju na dohvat ruke.

7. Uključite vintage komade.

Često život u malom prostoru znači prenamjenu predmeta kako bi odgovarali jedinstvenim potrebama vašeg prostora. Mogu to biti vintage koferi prenamijenjeni ili složeni jedan na drugi, koji mogu poslužiti i kao odlaganje i kao postolje za TV.

8. Visoko postavite police.

Pogledaj gore! U stanu možete postaviti police čak i iznad vrata za držanje ručnika i drugih dragih predmeta. To je jedna od pametnijih ideja za organizaciju malog prostora.

9. Koristite uski ormar.

Nema mjesta? Nema problema kada ugradite super-tanak ormarić kao spremište. Iznenadili biste se koliko nereda može sakrit uzak ormarić poput ovog iz Yamazakija.

10. Kamuflaža sa zavjesama.

Nemate odgovarajući ormar? Nema problema. Možete postaviti police i spremnike u izobilju ravno na svoj zid, a zatim jednostavno upotrijebite zavjese na šipki da sakrijete ovaj improvizirani ormara. Vizualni nered — nestao u sekundi!

11. Objesite kuke.

Zvuči jednostavno, ali jeste li već igdje montirali kuke? Povećajte svoj okomiti prostor postavljanjem kuka — točno na komad namještaja! Očito i zidovi funkcioniraju. Također možete iskoristit prostor na stražnjoj strani vrata. A ako ne možete ili ne želite napraviti rupe u svojim zidovima, odlučite se za uklonjivu, samoljepljivu opciju.

12. Koristite kutove.

Neupadljivi elementi u kutku vašeg doma mogu biti sjajno mjesto za držanje raznih stvarčica. Možete koristiti tabure, konzolu ili stolić na kojem ćete držati stvari na dohvat ruke i tako uštedjeti dragocjeni prostor.

13. Odaberite mjesto za sjedenje koje služi i drugoj funkciji.

Škrinje i klupe sa skrivenim pretincima mogu biti vaši su najbolji prijatelji za spremanje raznih stvari — i osiguravanje sjedećih mjesta za prijatelje i goste. Kad god možete pronaći nešto što ima dvostruku namjenu, iskoristite ga.

14. Pretvorite naglašeni zid u zid za pohranu.

Da, bilo bi super kad biste mogli naslikati geometrijski mural na zidu - ili ga oblijepiti tapetom - i jednostavno uživati ​​u grafičkom dojmu svega toga. Ali u malom prostoru, ne možete si priuštiti da sav taj zid ostane prazan. Ako imate mali, pomalo nespretan neprekinuti dio zida, pokušajte pronaći jedinicu za pohranu koju tamo možete tamo smjestiti.

15. Razmislite o prostoru iznad sofe.

Ispisi, razglednice i fotografije izgledaju sjajno obješeni, ali ponekad nije opcija napraviti hrpu rupa u zidovima za raspored u stilu galerije. Ako je to slučaj, držite se jednostavne police za sve svoje potrebe za izlaganjem umjetnina. Ova vrsta postavljanja također čini vrlo jednostavnim mijenjanje stavki u rastućoj zbirci.

16. Povećajte potencijal svog kreveta.

Većina madraca dovoljno je široka i dugačka da biste zaista trebali iskoristiti prostor ispod njih ako vam trebaju ideje za odlaganje stvari za male prostore. Ako možete, nabavite krevet s platformom izrađen po mjeri. Za srednje rješenje isprobajte okvir kreveta s ladicama ispod kreveta.

17. Idi okomito s odlaganjem za cipele.

Kad ste u problemu s prostorom, nemate uvijek tu mogućnost da vam komadi za pohranu budu šik. Police za cipele iznad vrata ponekad nisu šik, ali obavljaju posao i koriste mrtvi prostor na konstruktivan, kreativan način. Ne morate ih postavljati na svaka vrata vaše spavaće sobe.

18. Dajte stepenicama tajno obilježje.

Ovo nije proizvod, samo po sebi, ali ako možete napraviti bilo kakvu konstrukciju u svom domu, razmislite o obnovi vaših stepenica ili stubišta kako biste uključili ladice na izvlačenje.

19. Maksimalno povećajte površinu iznad ormara.

Naravno, nasumični asortiman predmeta na vrhu vaših ormarića može izgledati cool, ali također može vrlo lako skrenuti na pretrpani prostor. Umjesto toga, postavite košare na vrh ormara kako bi pohranjivanje stvari izgledalo uredno.

20. Uljepšajte svoj radijator.

S policom u stilu drvene ploče i nekoliko ukrasnih naglasaka, možete pretvoriti ružan radijator u savršenu malu izloženu policu. Iako to ne čini da radijator potpuno nestane, pomaže ga prikriti.

21. Uhvatite mjesto iznad lajsni na vratima.

Svaki dom može imati sobne biljke, ma koliko male bile, pogotovo uz ovaj lukavi trik. Iznad okvira vrata pronaći ćete savršeno mjesto za mini unutarnji vrt, a ova se ideja može ponoviti bilo gdje unutar vrata. Ovo rješenje iskorištava gubitak prostora i još uvijek vam omogućuje da uživate u svojim biljkama — iako ćete možda morati sjesti na stolicu da ih zalijete!

22. Koristite ljestve.

Ljestve za deke izvrstan su način za spremanje deka i ručnika - ali ih možete koristiti i za držanje drugih predmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 11:59