KORAK PO KORAK

Ikea objavila svoj kultni švedski recept mesnih okruglica. Evo kako ih napraviti

Ikea je objavila recept za svoje kultne švedske mesne okruglice kako bi pomogli ljudima da u svojim domovima tijekom pandemije koronavirusa mogu uživati u finim zalogajima

Švedska trgovina namještajem je u ponedjeljak objavila recept za mesne okruglice, tako da sada obožavatelji ikoničnih zalogaja mogu uživati u njima čak i dok su Ikea prodavaonice zatvorene, piše globalnews.ca.

„Znamo da nekim ljudima možda nedostaju naše mesne okruglice, zbog čega smo objavili recept, kako bi pomogli onima koji traže inspiraciju u kuhinji“, stoji u priopćenju Lorene Lourido, voditeljice sektora hrane u Ikei.

Iako još nismo isprobali recept, prve objave na društvenim mrežama pokazuju da su prilično ukusne.

Recept je objavljen u prepoznatljivom Ikea stilu (crteži/dijagrami), ali ako vas nerviraju, napravili smo za vas jednostavna uputstva, korak po korak.

Evo kako napraviti oko 16 do 20 mesnih okruglica i umak:

Potrebni sastojci za švedske mesne okruglice

  • 500 grama mljevene govedine
  • 250 grama mljevene svinjetine
  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen ili mljeven
  • 100 grama (1/2 šalice) krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 5 žlica punomasnog mlijeka
  • veća količina soli i papra

Sastojci za krem ​​umak

  • Malo maslinovog ulja
  • 40 grama (3 jušne žlice) maslaca
  • 40 grama (3 jušne žlice) običnog brašna
  • 150 mililitara (2/3 šalice) povrtnog temeljca
  • 150 mililitara (2/3 šalice) goveđeg temeljca
  • 150 mililitara (2/3 šalice) vrhnje za kuhanje
  • 2 žličice sojinog umaka
  • 1 žličica Dijon senfa
Upute za pripremu mesnih okruglica
  • Pomiješajte mljevenu govedinu i mljevenu svinjetinu u zdjeli i mijesite je prstima kako biste se riješili grudica.
  • Dodajte nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaje i sve pomiješajte.
  • Dodajte mlijeko i začinite solju i paprom.
  • Smjesu razvaljajte u male mesne okruglice. Stavite na čist tanjur, poklopite i stavite u hladnjak dva sata.
  • U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte mesne okruglice i popržite ih kratko sa svih strana.
  • Zagrijte pećnicu na 180 C. Dodajte popržene mesne okruglice u posudu s poklopcem, poklopite i pecite u pećnici 30 minuta.

Umak od vrhnja
  • U tavi otopite 3 žlice maslaca.
  • Zatim dodajte 3 žlice brašna i miješajte dvije minute.
  • Dodajte 2/3 povrtnog temeljca i 2/3 šalice goveđeg temeljca, uz stalno miješanje.
  • Dodajte 2/3 šalice vrhnja za kuhanje, 2 žličice sojinog umaka i 1 žličicu Dijon senfa.
  • Pirjajte dok se umak ne zgusne.

Dodajte svojim mesnim okruglicama i uživajte.

"Boravak u kući može biti težak, ali želimo pomoći da život svima bude lakši i ugodniji", stoji u priopćenju.

"Bon appétit ili, smaklig måltid, kako mi kažemo u Švedskoj!"

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 00:11