U TREN OKA

Kratak bijeg od svakodnevice, wellness užitci, blagodati mineralne vode i boravak u ovom mjestu blizu Zagreba otjerat će jesenski blues

 Atlantida Boutique Hotel i Pexels

Stigla je jesen, sve češće nas prate kiša i oblaci, lagane haljine zamijenili smo balonerima, a mnogi osjećaju umor i pad raspoloženja. Iako gledanje omiljene serije pod dekicom zvuči kao idealno rješenje, spas od jesenske depresije bolje je potražiti aktivnostima koje povoljno djeluju na raspoloženje, zdravlje i dobar osjećaj.

image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels
image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels

Putovanje je uvijek dobra ideja

Jedan od najboljih lijekova protiv lošeg raspoloženja, stresa i umora su putovanja, a da biste doživjeli nešto novo ne morate prevaliti stotine kilometara. Brojne zanimljive destinacije su na dohvat ruke. Jedna od njih je Rogaška Slatina. Staklarna Rogaška simbol je ovog gradića i u njoj se proizvede 20 tona staklenih proizvoda dnevno. Obavezno obiđite 106 metara visok Kristalni toranj, najvišu građevinu u Sloveniji, a neka se na must visit listi nađe i Zdraviliški park. Što se tiče smještaja, Atlantida Boutique Hotel s pet zvjezdica nudi savršen spoj ljekovite vode, profinjene gastro ponude, prekrasne arhitekture i jedinstvenih wellness iskustava.

image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels
image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels

Zdravlje ide kroz želudac

Zdrava i uravnotežena prehrana izuzetno je važna, a posebno pozornost na nju treba obratiti u vrijeme kada se tijelo priprema za hladnije doba godine. Sezonske namirnice iz lokalnog uzgoja pravi su izbor, a u premium izvedbi nudi ih restoran Atlantida Boutique Hotela. U ponudi imaju i tradicionalna slovenska jela u suvremenom ruhu, a njihovi specijaliteti dokaz su da zdrava hrana može biti itekako ukusna. Pazite li na unos kalorija ili se na nekom od prehrambenih režima, ponudit će vam i dijetalni menu.

image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels

Osjetite moć mineralne vode

Wellness je sjajan saveznik u borbi protiv stresa i dokazano podiže raspoloženje, a posebno je djelotvoran kada je baziran na mineralima najbogatijoj mineralnoj vodi na svijetu. Vođeni tom idejnom u Atlantida Boutique Hotelu osmislili su jedinstvene ponude, imaju nekoliko paketa, među kojima i Afrodita paket koji, između ostalog, uključuje kupku s magnezijem u Medical centru Rogaška. Wellness & Spa centar ima bazen, jacuzzi, saune i slanu sobu tako da je potpuno opuštanje zajamčeno.

image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels
image
Atlantida Boutique Hotel i Pexels

Svjež zrak čini čuda

Najgore što možete napraviti je zatvoriti se u četiri zida, izbjegavati izlaske kada vremenski uvjeti nisu idealni i mirovati. Šetnja po kiši ima svojih čari jednako kao i izlet u prirodu kada je dan sunčan. Nemojte zanemariti fizičku aktivnost. Šećite, trčite, vozite bicikl, a za što god se odlučite, sigurno će pozitivno djelovati na zdravlje i raspoloženje. Gosti Atlantida Boutique Hotela mogu posuditi bicikle po povoljnoj cijeni, a u okolici je čak 20 biciklističkih staza. U ponudi su i besplatne grupno vođene vježbe: funkcionalni trening, joga i nordijsko hodanje, a tu je i moderno opremljen hotelski fitness centar. Sve sjajni načini da ostanete aktivni i fit kada je topliji dio godine iza nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 09:43