JAKO DOBRO

Lady Gaga koristi jednostavni trik s bojama na svojoj terasi u mediteranskom stilu - oživljava svaki eksterijer

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK/
Mami osmijeh svaki put kad uđe na svoju terasu. Ovaj savjet u boji unosi osjećaj razigranosti u njezin rustikalni prostor

Sa svojom rustikalnom bež bojom, stupovima u toskanskom stilu i drvenim rešetkama, terasa Lady Gage je tipično okruženje nadahnuto Mediteranom, uz jednu iznimku.

Pjevačica je unijela suvremeni zaokret u svoj inače neutralni prostor jarko žutim i plavim obojenim posudama za biljke (ispunjenih bugenvilijama), koje su razbacane po vanjskom prostoru.

Iako su ovi lonci samo dodaci, njihova prisutnost ima veliki značaj. Omogućuju joj da zadrži tradicionalnu estetiku oko većeg dijela terase dodajući pravu količinu zabave (jer ovo je ipak terasa Lady Gage). To je tehnika ukrašavanja koja nije prošla nezamijećeno od strane Tash Bradley, direktorice dizajna interijera u studija Lick, koja kaže da su boje koje koristimo u vanjskim prostorima jednako važne kao i one u domu – a ukrašavanje žutom i plavom bojom savršeno je polazište.

- Stvarno je važno da se usredotočimo na eksterijere naših domova jednako kao i na interijere. To je prvo mjesto koje nam svaki dan poželi dobrodošlicu i ono daje ton unutrašnjosti, kaže Bradley. Među najboljim bojama koje preporučuje je žuta inspirirana Gagom i jednako hrabra nijansa: ružičaste.

- One će vašem vanjskom prostoru dati potrebnu dozu veselja i razigranosti. Čak i ako svoje posude s biljkama samo obojite u žuto, to će napraviti veliku razliku i izmamiti vam osmijeh svaki put kad uđete u taj prostor.

Uz svoje žute posude, Gaga je dodala suptilnije naznake boje s plavim prugastim presvlakama za pletene stolce i stolom u boji terakote – izbor koji naglašava estetiku doma u mediteranskom stilu.

- Jedan vrtni trik koji često viđam, a koji volim preporučiti, je dodavanje duboke smeđe boje terakote, kaže Bradley. - Duboka boja terakote izgleda sjajno naspram zelenih biljaka ili namještaja i savršena je boja za one koji žele stvoriti mediteranski večernji ugođaj na otvorenom kod kuće. Vaš stol i velike zdjele za salatu iskočit će s ovom bojom u kombinaciji.

Naravno, terakota je najbolji način da unesemo osjećaj Mediterana u naše dvorište, ali ovaj izgled ne bi bio potpun bez ovih žutih lonaca.

Lady Gaga koristi zelenu na svojoj terasi na ležaljkama, ali ako želite živopisan vanjski prostor, Bradley također preporučuje uključivanje ove nijanse.

- Zelena izgledala dovoljno dojmljivo na vanjskom zidu i zato nema upečatljive žute i plave nijanse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 13:25