POŽELIO ISKORISTITI PRILIKU

Majstor joj pokušao ‘zavući ruku u džep‘ puno dublje nego što je trebao, evo kako je riješila slučaj

Ilustracija

 SHUTTERSTOCK
Čovjek se pravdao bizarnim razlogom: ‘Pa dvojica smo...‘

Pronaći majstora danas je gotovo jednako teško kao i osvojiti sedmicu na lotu. A ako vam je stvarno do igara na sreću, probajte pritom dobiti još i dobrog majstora. I još takvog koji vas neće ‘oženiti‘.

A pokušaj klasične ‘ženidbe‘ (čitaj: prijevare) dogodio se nedavno u susjednoj državi. Jedna se čitateljica javila redakciji Telegrafa kako bi se požalila na nekorektno ponašanje majstora, koji je pokušao iskoristiti situaciju i dobro joj zagrabiti u novčanik. Ona je, naime, u jednom salonu u Beogradu kupila laminat, kojim je željela obložiti 20 kvadrata poda. U salonu su joj dali kontakt majstora i rekli da će je postavljanje koštati 4 eura po kvadratu. Kad je nazvala majstora, ovaj je hladno naveo cifru - 240 eura za 20 kvadrata.

image

Ilustracija

SHUTTERSTOCK

- Mislila sam da me čovjek krivo razumio, da je mislio da treba postaviti parket. Nazvala sam ga ponovno sljedećeg dana i rekla mu da je u pitanju laminat. Opet mi je rekao istu cijenu. Rekla sam mu da su mi u salonu tvrdili da je cijena 4 po kvadratu, nakon čega je krenula priča - svoje je iskustvo ispričala čitateljica.

Dodala je da je nakon toga majstor počeo spominjati gorivo, topli obrok, lokaciju....

- Rekla sam mu da smo u istom gradu, da je, ponavljam, u pitanju samo 20 kvadrata laminata, na što sam dobila odgovor da su njih dvojica i da ne žele dolaziti ispod po 60 eura za svakoga.

image

Ilustracija

SHUTTERSTOCK

Nakon toga se zahvalila majstoru i ponovno nazvala salon:

- Objasnila sam im kako stoje stvari, a oni su mi se ispričali jer nisu imali pojma kako taj majstor komunicira s klijentima, mislim da sam im otvorila oči. Šteta da im takvi ljudi kvare ugled jer su oni u cijeloj situaciji bili korektni.

Na kraju je odlučila sama postaviti laminat.

- Sigurno je trajalo 2-3 sata dulje, ali neka se takvi majstori bogate na nekom drugom. Da sam im rekla da mi postave 40 kvadrata, tad bi cijena vjerojatno i bila 4 eura po kvadratu... Ovako su se sjetili naplatiti mi kao da postavljaju parket, za sat-dva bi postavili laminat i nastavili svojim putem - zaključuje gospođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 11:53