NAJBOLJA BOJA

Martha Stewart kaže: Savršena boja za svaku kuhinju NIJE bijela, već ova

 KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK/KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Renoviranje ili planiranje kuhinje jedan je od najzahtjevnijih i najdugotrajnijih zadataka pri opremanju doma. Za razliku od odabira jednostavne boje zidova ili kauča, ovu odluku nije tako lako promijeniti. Bojanje zidova ili dovlačenje sofe na treći kat možda nije lako, ali transformacija kuhinje nedvojbeno je zahtjevnija za rad i troškove. Stoga odabir kuhinje zahtijeva pažljivo razmatranje jer će ona dugoročno biti dio vašeg doma.

Postoje bezbrojne inspirativne slike na internetu, profesionalni savjeti i brojni izložbeni saloni kuhinja, ali čak su i oni pod utjecajem trendova ili se drže starih, klasičnih formula. Ali kome biste trebali vjerovati? Stručnjacima? Ili mami koja je 20 godina jako zadovoljna svojom (dosadnom) bijelom kuhinjom? – Ne, preferiramo pouzdaniji izvor, onaj koji objedinjuje sve ove elemente: impresivan osjećaj za trendove, opsežno interijersko i kuharsko iskustvo te dugogodišnje iskustvo s vlastitom kuhinjom. Sve to spaja američka voditeljica i poduzetnica Martha Stewart. Nedavno je otkrila svoju preporuku za savršenu boju kuhinje, koja je trenutno u trendu ne samo u uređenju interijera.

Martha Stewart imenuje savršenu boju za svaku kuhinju

Nedavno je Martha Stewart, koja sada ima 82 godine, podijelila s časopisom Homes & Gardens svoje mišljenje o najboljoj boji za kuhinje: Bedford Gray. Ova boja dolazi iz njezine vlastite palete boja i srednje je topla siva s blagim bež i zelenim tonovima. To znači da se boja čini manje hladnom od mnogih klasičnih sivih tonova i izvrsno se slaže s raznim smeđim i osobito drvenim tonovima. Upravo tako stručnjakinja kombinira svoju sivu kuhinju. Otkrila je: - Ormari su napravljeni od sivih okvira. Svi ugradbeni ormari su iste boje, a vrata ormara i ladice izrađeni su od lijepo oblikovanog javora.

Nije samo boja ono što čini kuhinju bezvremenskom: još 3 savjeta za uređenje kuhinje od Marthe Stewart

1. Učinkovite ručke i gumbi

I iako je Martha Stewart dizajnirala svoju kuhinju na ovaj način prije 20 godina , kuhinja i dalje izgleda moderno i bezvremenski. Ovo se ne odnosi samo na izbor boje, već i na ručke i gumbe. Jer oni ne bi trebali biti samo praktični, već i klasični i bezvremenski. Ovdje savjetuje: - Volim male gumbe koji su učinkoviti i stvari se ne mogu tako lako uhvatiti za njih. Odaberete li ih u suptilnoj boji, ne samo da su praktični nego i nenametljivi, što ih čini idealnim za dugotrajno svježinu kuhinje.

2. Jednostavan dizajn

Još jedan apsolutno praktičan savjet: svakako odaberite jednostavan dizajn za kuhinju. Čak i ako postoje lijepa vrata ormarića s ukrasnim letvicama i sl., u kuhinji uvijek treba paziti na jednostavnost i prije svega glatko zatvaranje fronta, jer Martha Stewart zna, nema ništa gore nego kada se nešto prolije. Onda treba obrisati ne samo radnu ploči i pod, već i unutrašnjost ormara i eventualne ukrasne lajsne s puno malih fuga i kutova. Ovdje očito pobjeđuje jednostavan dizajn - koji također dulje izgleda moderno.

3. Otvorene police

Prostor za pohranu također igra presudnu ulogu u kuhinji. Uostalom, sve od posuđa do čaša i od pekmeza do kukuruza mora biti pospremljeno. Martha Stewart se oslanja na jednu stvar iznad svega: otvorene police . One olakšavaju dohvat svega i, iako sežu visoko do stropa, djeluju znatno prozračnije od teških gornjih ormarića. To znači da visinu stropa u kuhinji možete koristiti mnogo učinkovitije i automatski imate sjajne mogućnosti da svoje posuđe ili lijepe posude za odlaganje koristite kao ukras.

Ovo ne bi smjelo nedostajati ni u jednoj kuhinji prema Marthi Stewart

Profesionalka se kune u dobro opremljen šank u svakoj kuhinji. U intervjuu za Town & Country, Stewart je rekla: - Vrlo je važno imati najbolji gin, votku, scotch, bourbon i tekilu kako biste mogli napraviti stvarno dobra pića. Dakle, kada prijatelji i obitelj dođu proslaviti vaš novi stan, možete im pružiti toplu dobrodošlicu uz osvježavajuća miješana pića i koktele. Čak i ako niste veliki ljubitelj koktela, svojim gostima možete ponuditi razna pića koja će im ostaviti nezaboravan dojam o vašem novom domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 06:20