Izložba ‘What do dogs dream about?‘

Mladi hrvatski dizajneri predstavili inovativne i održive ležajeve za pse s ergonomskom potporom

 Press

Psi, poput ljudi, prolaze kroz različite faze sna, uključujući REM fazu, tijekom koje se događaju najživopisniji snovi. Jesu li njihovi snovi slični našima? O čemu bi psi točno mogli sanjati? Osnivači Raba-Raba brenda, industrijski dizajneri i pasoljupci Filip Havranek i Kristina Lugonja pokušali su odgovoriti na ta sanjiva pitanja. Filip i Kristina su i osnivači tvrtke Pleme koja je nastala s ciljem da tržištu ponudi potpuno novi pristup razvoju i prodaji namještaja i madraca, prilagođenih novoj generaciji korisnika.

image

Kristina Lugonja i Filip Havranek, dizajneri

MARKO TODOROV/CROPIX/CROPIX

U suradnji s Brigadom, organizirali su u njihovom showroomu u cnetru Zagreba, izložbu na kojoj je predstavljena posebna kolekcija Raba-Raba psećih ležajeva u tkanini inspiriranoj Mliječnom stazom, popraćena ilustracijama dizajnera Ivorina Vrkaša.

image
Press
image
Press
image
Press

-Na izložbi smo predstavili našu predanost održivosti i inovativnom dizajnu proizvoda za kućne ljubimce, s naglaskom na novu high-end kolekciju ležajeva za pse. Raba-Raba je novi hrvatski brend posvećen kućnim ljubimcima, s naglaskom na ležajeve za pse s ergonomskom potporom. Ležajevi su proizvedeni po održivim principima, koristeći reciklirane komadiće vrhunske spužve iz industrije madraca. Na taj način, naši krzneni prijatelji mogu udobno spavati i mirno sanjati, dok istovremeno pomažu u zaštiti okoliša.Pri dizajniranju Raba-Raba ležaja velika pažnja je dana i zaštiti okoliša. Raba-Raba krevetić proizveden je po održivim principima: punjenje Raba-Raba krevetića izrađeno je od recikliranih komadića vrhunske spužve, istih koji se koriste u Pleme madracima. Također, u premium varijanti krevetića koristi se reciklirana tkanina renomiranog danskog proizvođača Kvadrat, dok se za originals varijantu koristi tkanina lokalnih proizvođača. Psi obožavaju Raba-Raba krevetić bez obzira vole li spavati sklupčani ili rastegnuti, a ogradica je posebno projektirana da im pruži udoban oslonac za glavu. Ležaj se lako održava – izrađen je od tkanine koja sprječava zaplitanje dlaka u ležaj, a jastuk ima skidivu i perivu navlaku. Tako naši četveronožni prijatelji mogu uživati u ergonomskoj potpori, a vlasnici napokon u svom madracu – objasnili su dizajneri Filip Havranek i Kristina Lugonja.

image
Press
image
Press
image
Press
image
Press
image
Press

Više možete saznati na sljedećim adresama: Pleme, Raba-Raba, Instagram i Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 11:12