drevna kineska metoda feng shui

Može li vaš dom biti razlog što ste još uvijek sami? Otkrijte 5 stvari koje blokiraju sreću u ljubavi

 /SHUTTERSTOCK

Feng Shui je drevna kineska metoda planiranja i uređenja prostora kako bi se u dom unijela ravnoteža i blagostanje. Smatra se da se Feng shui umijeće počeo koristiti prije najmanje 4000 godina, iako neki vjeruju da je star i preko šest tisućljeća. Najraniji arheološki dokazi datiraju iz razdoblja od prije 5000 godina. Mnogi u svojim domovima i dalje rado primjenjuju Feng shui učenja. Jedna od njih je da iako možda živite u kući iz snova, imate uspješnu karijeru, sjajne prijatelje i divne hobije, još uvijek se nekako osjećate nesretno ili usamljeno. Feng shui stručnjaci kažu kako možda razlog za to leži u našem domu. Dom bi trebao biti naše utočište, gdje se osjećamo sigurno i ugodno, no pogrešan raspored prostora može izazvati osjećaj nemira, pa čak i želju za bijegom.

Psiholozi i feng shui stručnjaci: upozoravaju da nepravilan raspored namještaja i dekoracija može blokirati protok energije, što negativno utječe na naše emocionalno stanje i odnose. Jednostavnim prilagodbama možemo stvoriti prostor koji podržava našu sreću i ljubav.

Previše minimalizma

Minimalistički stil može biti estetski privlačan i funkcionalan, ali prestrogi minimalizam može negativno utjecati na vaše blagostanje. Previše praznih prostora i neutralnih boja mogu stvoriti hladnu i neprijateljsku atmosferu. Zapitajte se: osjećate li se zaista ugodno u ovim sivim i sterilnim prostorima? Dodajte malo topline i osobnosti s mekim tekstilom kao što su jastuci, deke ili prostirke. Upalite svijeće i uživajte u šalici čaja u svojoj omiljenoj šalici. To će unijeti toplinu i udobnost u vaš dom, što će zauzvrat poboljšati vaše blagostanje.

Neudoban krevet

Krevet nije samo mjesto za spavanje, već i ključni element za privlačenje pozitivne energije i ljubavi u vaš život. Prema Feng Shuiju, preporučuje se spavati na bračnom krevetu s čvrstim uzglavljem, koji je postavljen odmaknut od zida, što omogućuje slobodan protok "chi" energije. Redovito mijenjanje posteljine i čistoća ispod kreveta ključni su za dobru energiju u spavaćoj sobi.

Pravilna organizacija prostora

Važno je da namještaj bude pravilno raspoređen, jer nepravilan smještaj može uzrokovati energetske blokade. Krevet ne smije biti postavljen s uzglavljem okrenutim prema sjeveru jer to može negativno utjecati na vašu karijeru. Odaberite blago osvjetljenje i mirne boje za namještaj te izbjegavajte zidne satove i televizore u spavaćoj sobi jer ti elementi narušavaju mir i sklad. Redovita čistoća je ključ pozitivnog protoka energije, prenosi Alo.

Izbjegavajte oštre kutove

Prema Feng Shuiju, oštri kutovi u sobi privlače negativnu energiju i usamljenost. Renovirate li stan, pokušajte izravnati oštre kutove, inače ih prekrijte ukrasnim predmetima poput lampi, kauča ili komoda s biljkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2024 22:33