PRAVA DOMIŠLJATOST

Ni vama se ne da mijenjati vodu za cvijeće po ovim vrućinama? Naš najpoznatiji florist predlaže super rješenje!

 INSTAGRAM

Ako volite rezano cvijeće, koje zaista daje posebnu atmosferu svakom interijeru, ljetne vrućine možda i nisu najbolje vrijeme za ovaj živi dekor. Visoke temperature i sparine "tjeraju" nas na tek osnovne radnje pa se izmjena vode u rezanom cvijeću vrlo brzo obriše s liste dnevnih obveza.

Naš najpoznatiji florist i umjetnik Saša Šekoranja priznao je da se ni njemu neda mijenjati vodu u cvijeću ljeti, ali i napomenuo kako ona na visokim temperaturama puno brže zadobije neugodan miris. Dosjetio se zato odličnim rješenjima za cvjetno ili biljno uređenje doma u vrućim danima i podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu.

Za središnji dio u domu odabrao je veliku bijelu vazu u koju je stavio nekoliko primjeraka prekrasnih cvjetova anturija, posađenih u zasebne tegle.

- Jedan put tjedno ili kad stignem ih zalijem. U ovoj bijeloj keramičkoj vazi često mijenjam cvijeće, tako da nekad u nju stavim posađene divlje trave, a nekad budu i orhideje, ali uvijek ima nekog cvijeća - objašnjava Šekoranja u svom novom videu.

Ovim domiljšatim rješenjem Saša je pronašao način kako i po najvećim vrućinama imati u kući lijepo i svježe cvijeće, bez puno obveza, a za ostatak interijera u vrućim danima predlaže suhe aranžmane koji u dubokim vazama i uz pažljivo odabrane pozadine, iako jednobojni, mogu izgledati odlično u svakom interijeru.

image
INSTAGRAM

On se u svom domu odlučio za suhe trave, cvjetove divljeg suhog luka i raštiku, koji zaista izgledaju odlično. Za svaku je prostoriju odabrao drugi suhi aranžman i neutralnu vazu kojom ovo suho bilje dolazi do izražaja. Kako ih je aranžirao pogledajte u videu na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2024 05:54