KORISTAN SAVJET

Nikada više ne kupujem ovakve zavjese: Trend se širi kao munja, a jedna greška može pokvariti sve

 VLADYSLAVDANILIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Za ljetnikovac u vrtu jedan od najljepših detalja mogu biti zavjese – evo kako ih odabrati!

Zavjese u vrtu novi su trend i širi se brzinom munje. Otkako su vikendice ponovno postale popularne i sve više obitelji provodi mini odmore uživajući u zelenilu i lijepo uređenim okućnicama.

Otuda želja da se vrtni namještaj, blagovaonica i kutak za opuštanje zaštite od neželjenih pogleda, a vrtne zavjese izvrstan su način za to.

Ako prvi put birate ovakav detalj za eksterijer, dobro će vam doći iskustvo kreativne Margo koja na Instagramu pokazuje svoj fantastično uređen vrt. Odmah do kuće izgrađen je ljetnikovac koji u toplim mjesecima funkcionira kao produžetak dnevnog boravka.

S jedne strane vrtnu garnituru štiti kućica, a s druge lagana pregrada od lamperije, koja je ukrašena okruglim heklanim dekoracijama, napetim na jednostavne okvire. Na dvije otvorene strane ljetnikovca Margo je postavila prekrasne lanene zavjese. No vrlo brzo ih je odlučila zamijeniti - evo i zašto.

- Koliko god bile lijepe, lanene zavjese puno brže upijaju prljavštinu. Isto vrijedi i za pamučne, piše ova vrijedna vrtlarica. Pritom se sporije suše pa se na njima od vlage pojavljuju crne mrlje.

Zato je sada odlučila kupiti sintetičke i puno je zadovoljnija, piše mondo.rs. I oni se prljaju, naravno, ali ni približno tako brzo. - Još jedan moj savjet - kupujte one koje imaju rupe za provlačenje šipke. Lakše ćete ih namjestiti u oblik koji želite, neće kliziti i padati, savjetuje. Kako ju stilizirala svoju oazu pogledajte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. kolovoz 2024 18:12