LUDA KUHINJA

Nova razina pametnih uređaja! Štednjak mu se spojio na drugi uređaj i upravljao njime

 /SHUTTERSTOCK

Obraćajući se Redditu sa svojom čudnom situacijom, korisnik gREGER2K potvrdio je da se glasnoća njegovih slušalica može promijeniti snižavanjem i podizanjem temperature indukcijske ploče na njegovom štednjaku. Napisao je: "Kad kuham na svojoj indukcijskoj ploči dok nosim svoje Sony WH1000 XM4 slušalice, dodirne kontrole reagiraju na magnetsko polje iz štednjaka, čineći ih da mijenjaju glasnoću, pauziraju, reproduciraju..."

Iako se može biti iritantno za onoga tko nosi slušalice, članovima javnosti svidjelo se slučajno otkriće tehnološke sinkronizacije i svi su se pitali mogu li slušalice zauzvrat kontrolirati štednjak, piše Mirror.

Jedan se našalio: "Bio bih zabrinut ako vaše slušalice promijene temperaturu." Drugi je odgovorio: "Bio bih više zabrinut da kontrola štednjaka zagrije slušalice." I drugi su korisnici pitali može li se pomoću slušalica upravljati štednjakom, no neke je zanimalo kako se to uopće dogodilo.

Neki tehnički obučeni korisnici otkrili su da je to povezano s magnetskim poljima koja koriste slušalice i štednjak. Napisali su: "To izgleda kao indukcijska ploča za kuhanje. Ona koristi magnetska polja za izravno zagrijavanje dna čelične posude. To bi moglo bi ometati dodirne kontrole ili uzrokovati bežične smetnje."

Srećom, postoji način da se riješi ovaj problem, kao što je otkrio drugi korisnik. Otkrio je: "Možete isključiti dodirne kontrole pomoću aplikacije za slušalice." Druge slušalice imaju sličan problem s magnetskim poljima i štednjacima.

"Moj AirPods Pro ponekad malo zašištaju i pucketaju kada imam određeni lonac na jednoj od mojih indikacijskih ploča za kuhanje, ovo je samo priroda indukcije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:16