NEODOLJIVA

Od glave do pete ova boja će dominirati cijelu jesen: Modni influenceri je obožavaju, moćna je, dojmljiva i diže svaku kombinaciju na višu razinu

 /SHUTTERSTOCK

Kalendarski je još uvijek ljeto, ali to ne sprječava modne influencerice da polako uvode jesensku odjeću otkrivajući što će biti posebno popularno u razdoblju koje slijedi. I dok je za neke veće stvari poput čizama, jakni i džempera još rano, iako su prvi modeli već stigli u trgovine, kada je riječ o bojama, jedno je sigurno - bordo boja će dominirati.

Dakle, bordo boja će biti najpopularnija ove jeseni, a influenseri polako unose detalje u ovoj boji u svoje kako svakodnevne odjevne kombinacije tako i u interijere.

Pa, ako ste u zadnje vrijeme bacili oko na online trgovine, mogli ste primijetiti da, uz popularnost raznih animal printova, bordo kao boja na gotovo svim komadima zauzima najviše mjesta i privlači najviše pažnje.

Kako dizajneri ukrašavaju bordo nijansom koja je savršena za stvaranje ugodnih i sofisticiranih prostora pročitajte u nastavku.

Dok je u modi crvena bezvremenski klasik i uvijek u trendu na ovaj ili onaj način, u interijerima, crvena je zeznuta za rad. U svom primarnom tonu, može preplaviti prostor, biti previše agresivna i dominantna.

Međutim, u svojim dubljim, bogatijim, oblicima, crvena može biti izvrsna boja koju možete unijeti u vaš dom. Ne govorimo samo o akcentnim, već o velikim površinama koji čine sobe nevjerojatno sofisticiranim, ali i udobnim. Dakako, mislimo o bordo boji koja je najbolji način da koristite crvenu u interijerima. Za razliku od svjetlijih crvenih, ova tamnija, raskošna nijansa nije energična. Umjesto toga, stvara sobe koje su u jednakim dijelovima šik i elegantne. Ali kako unijeti ovu trendi boju u dom?

Koja je boja bordo?

- Različite nijanse crvene bile su u trendu ove godine. Prvo je primarna crvena (crvena u svom najčišćem obliku) stigla na pariške piste i ubrzo se našla u interijerima, a dizajneri interijera su prihvatili njezinu inherentnu razigranost i nalet energije koju je unosila u domove, objašnjava Matilda Martin, stručnjakinja za trendove za homesandgardens.com.

- Ova primarna crvena je zatim ublažena u zasićenosti, od mekane terakote do crvene trešnje, pa čak i Heinz crvena ukrala pažnju. Sada, kako ulazimo u jesen, sve više možemo vidjeti ove dublje bordo tonove.

- Bordo je tamno vinsko crvena s toplim ljubičastim i sivim nijansama. Luksuzna i puna, savršena je boja za stvaranje udobnih prostora sa suptilnom energijom i neospornom elegancijom.

6 dizajnerski načina ukrašavanja bordo bojom

Dakle, kako se može unijeti bordo u prostor na način koji djeluje bezvremenski, šik i pogodno za život? Ne može se poreći da je to hrabra nijansa, ali nemojte dozvoliti da vas to odvrati od upotrebe, u pravom prostoru bordo na svim površinama može izgledati iznimno dobro. A ako želite da soba izgleda luksuznije, unošenjem kao akcentne nijanse odmah ćete podići prostor.

1. Učinite da soba bude luksuznija uz bordo

Želite da izgled bude elegantniji i skuplji? Bordo ima taj sofisticirani osjećaj, hrabar je, ali tih, i to je boja koja odmah čini da se soba osjeća karakternije i uzvišenije.

- Uključivanje bogate, odvažne nijanse bordo u vašu shemu dizajna interijera može dodati osjećaj sofisticiranosti i dubine. Ova tamna boja, sa svojim skrivenim tokovima topline i luksuza, može dodati interes i dimenziju, transformirajući sobu iz svakodnevne u dramatičnu, objašnjava dizajnerica Kati Curtis.

- Burgundi boja, kao i mnoge tamne boje, ima jedinstvenu sposobnost da stvori osjećaj dubine, čineći prostore većim i intrigantnijim. Njezina svestranost omogućava da se upari s različitim paletama boja, od neutralnih do živopisnijih nijansi, nudeći beskrajne mogućnosti za zadivljujući dizajn enterijera, dodaje.

2. Koristite bordo za šik kuhinjske ormariće

Boje u kuhinji prolaze kroz sporu, ali postojanu promjenu u posljednjih nekoliko godina. Zapravo, kuhinjski trendovi općenito se udaljavaju od nekada klasičnih nijansi bijele, sive i plave prema toplijim zemljanim tonovima. Bordo je prekrasna nijansa za kuhinjske ormariće, jer dodaje karakter ovom obično praktičnom prostoru.

- Burgundi je iznenađujuće svestrana boja jer se dobro slaže sa širokim spektrom nijansi. Obožavam ju s milenijskom ružičastom, objašnjava dizajnerica Bethany Adams.

3. Koristite bordo kao akcentnu nijansu

- Burgundi boja mi često budi sjećanja na 90-e, ali njezina prava magija leži u sposobnosti da unese toplinu kada se koristi kao naglasak, a ne kao glavni fokus. Kao akcent, ova boja transformira prostor, dodajući dašak gostoljubivosti, a da pritom ne preopterećuje cijelu prostoriju, objašnjava dizajnerica Jennifer Davis.

- Ugrađujem bordo kroz umjetne cvjetne aranžmane i lišće. Ovo je odličan način da unesete boje bez preopterećenja prostora. Uparivanje s jastucima s uzorkom koji uključuju naznake bordo dodatno podiže prostor, stvarajući ravnotežu i povezujući dekor zajedno.

- Također, bordo je odlična opcija za sve vrste soba i namještaja i mnogo je raznovrsnija nego što mislite. Dekadentni i udobni, njezini bogati tonovi unose dubinu u prostor i stoga se posebno uklapaju u kupaonice u prizemlju i tamnije hodnike kada su ovi prostori potpuno natopljeni bojama. Bordo je također odlična boja za uvođenje kao akcentna za dodavanje drame, slaže se Matilda Martin.

- Zadržite pod neutralnim i uparite bordo s plavim, zemljanim bež, toplim tamno sivim tonovima. Kada je u pitanju namještaj, odlučite se za topli, svijetli hrast zlatnih tonova.

4. Napravite raskošan prostor sa slojevima u tonovima dragulja

- Mislim da se bordo lijepo slaže s tonovima dragulja poput smaragda i safira, krem ​​tonovima ili prirodnijim drvenim tonovima poput čokolade, kreme, mesinga ili čak svijetloplave. Dobro se slaže s toplim metalima i mekim teksturama i dodaje toplinu, objašnjava Keren Richter, suosnivačica White Arrow.

- Može izgledati sjajno u rustikalnijem okruženju ili okruženju u stilu Novog Meksika ili jednako prikladno u profinjenoj kozmopolitskoj gradskoj kući. Sve je u mješavini boja i da li želite koristiti boju kao naglasak ili kao veličanstveniji izraz.

Zidovi natopljeni tamnozelenom bojom, tamnoplava i bordo stvaraju ugodnu dnevnu sobu da, usprkos hrabrijoj shemi boja, izgledaju neodoljivo. Dakle, da, nemojte se ustručavati kombinirati bordo sa svojim dragim tonovima, rezultat može biti jako lijep. Imajte na umu kako usprkos tome što je tamnija shema, ona zaista dobro funkcionira čak i u ovoj maloj dnevnoj sobi.

5. Dodajte bordo u neutralnu shemu

Ako ukrašavate neutralnim bojama, uvijek je dobro unijeti tamniju nijansu kako biste prizemljili te blijede nijanse. Obično dizajneri predlažu nježno smeđu ili tamnu bež boju, ali bordo može biti daleko karakternija, neočekivana alternativa. Zaista se dobro slaže s toplijim neutralnim nijansama, dodajući nešto kontrasta.

- Bordo je tako bogata, luksuzna boja koja uvijek dodaje malo ćudljivosti i intrige u prostor. Budući da je tamnija, preporučujem da ju koristite na načine koji daju suptilnu izjavu - jastuci, zidne umjetnine, pladnjevi i vaze - umjesto potpuno dekoriranog boravka bordo bojom. To je zaista nijansa koja pokazuje da je manje više. Također volim upariti bordo sa super-luksuznim teksturnim materijalima, poput baršuna, kože i kašmira, objašnjava dizajnerica Kathy Kuo.

6. Dodajte trenutnu toplinu u hladniju shemu

- Možete postići mnogo ako u prostoriju unesete samo naznaku bordo - to je sjajna akcentna boja jer pruža veliku dubinu i toplinu u malim dozama. Volim unijeti bordo u prostoriju kada nanosim teksture i boje za živost i težinu, ili u sobu s hladnim tonovima da uravnotežim prostor bogatstvom i toplinom, objašnjava Jessica Jubelirer.

Ova spavaća soba je savršen primjer. Možete pomiješati tople i hladne tonove za prekrasne rezultate - plavi zidovi održavaju prostoriju zaista svježom i svijetlom, ali tamnocrvena boja ističe hladnije tonove i dodaje trenutnu toplinu i dubinu.

7. Uparite bordo s ružičastom za razigran izgled

Ružičasta i bordo su tako razigrana, a opet elegantna kombinacija boja. Dodavanje ove dublje, bogatije, zrelije nijanse čini da se svaka ružičasta osjeća manje dječje. Ali ružičasta također ublažava dramatičnu bordo boju.

- Možete stvoriti topao i privlačan prostor s bordo bojom. Ova istaknuta, duboko crvena s ljubičastim nijansama dodaje savršenu ravnotežu drame i raskoši koja stvara luksuzni osjećaj u vašem domu, ubrizgavajući trenutni karakter, objašnjava Helen Shaw, direktorica marketinga, Benjamin Moore.

- Uparite ovu bogatu nijansu s osnovnim komadima u vintage stilu, kao što je tradicionalno zlatno mesingano posuđe kako biste stvorili klasičan i bezvremenski izgled. Korištenje bordo sa svjetlijim ružičastim nijansama djeluje posebno dobro jer dodaje osjećaj topline ovim svakodnevnim nijansama.

Dekoracijama u bordo nijansama na jednostavan način unesite dubinu i karakter u svoj dom. To je iznenađujuće svestrana nijansa koju je lakše upariti s mnoštvom drugih nijansi. U zavisnosti od izgleda koji želite da kreirate, odlično funkcionira kao boja u bilo kojoj prostoriji, ali za one koji žele suptilniji pristup, koristite slojevito neutralne boje kako bi stvorili divnu toplu, zemljanu paletu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:12