RAZVESELITE SVOJE NAJDRAŽE

Originalne čestitke koje mogu izraditi naši najmlađi kreativci

Kako dodatno probuditi božićni duh kod najmlađih? Vrijeme je za kreativne projekte!

Sjećate li se onog osjećaja uzbuđenja kada u poštanskom sandučiću pronađete nešto što zapravo nisu mjesečni računi? Priuštite ovog Božića i svojim najbližima takav osjećaj, pogotovo onima koji su daleko. Usput svoje najmlađe zabavite malim kreativnim projektom izrade božićnih čestitki. Jednom kada krenete, idejama neće biti kraja. No za početak vam donosimo nekoliko jednostavnih čestitki za "zagrijavanje".

Kapica Djeda Božićnjaka

Dok se vaši najmlađi zabavljaju oblikovanjem vate u kuglice (koje možete staviti i na dno i na vrh kapice), vi izrežite i zalijepite na komad papira oblik kape. Posao s vatom prepustite najmlađima. Detaljnije upute za izradu možete pronaći na blogu Mum in the mad house.

Snjegović

Za ovu čestitku će vam također trebati malo vate, ljepila i komad papira na koji ćete nacrtati obris snjegovića. Kada ste nacrtali snjegovića, vaši najmlađi se mogu zabaviti oblikovanjem vate u kuglice i lijepljenjem na čestitku.

Obitelj snjegovića

Za one najmlađe sigurno će najzabavnije biti stavljati ruku u boju i zatim ostavljati tragove po čestitci. Iako ne zvuči kao uredna aktivnost, najmlađima je zaista zabavna, a dobit ćete simpatične čestitke s obitelji snjegovića.

Originalno božićno drvce

Za one najmlađe koji jednostavno obožavaju igrati s bojama, uzmite komad debljeg papira, nekoliko tempera ili vodenih boja te jedna pastela (ili nešto drugog čime ćete ostavljati otiske po papiru. Od jednog komada papira izrežite oblik božićnog drvca, lagano da selotejpom pričvrstite za površinu papira i pustite najmlađe da naprave svoje. Detaljnije upute za izradu možete pronaći ovdje.

Još jedno božićno drvce

Sakupite stare tkanine i papire, razrežite ih na komadiće, a na komad papira za čestitku nacrtajte oblik božićnog drvca. Najmlađima dajte uputu da unutar tog crteža ukrase svoje božićno drvce. Dobit ćete originalnu i veselu čestitku.

Ideja je zaista mnogo, a ovo su neke od najjednostavnijih koje će sigurno zabaviti vaše najmlađe, a ostalima staviti osmijeh na lice kada u sandučiću pronađu malo kreativno djelo napravljeno posebno za njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 04:39