našli ga tijekom renoviranja

Ormar NBA legende Kobea Bryanta mogao bi se prodati za 1,5 milijuna dolara!

Kobe Bryant

 /SHUTTERSTOCK

Ormar u svlačionici koji je 15 godina koristila pokojna američka košarkaška legenda Kobe Bryant ide na prodaju - i mogao bi postići cijenu od 1,5 milijuna dolara iliti 1,38 milijuna eura. Bivša NBA superzvijezda Los Angeles Lakera poginula je u dobi od 41 godine u helikopterskoj nesreći u siječnju 2020. Koristio je ormarić, koji još uvijek nosi njegovu karticu s imenom, do sezone 2015-16 tj. svoje posljednje godine u NBA-u.

image
SOTHEBY‘S/FERRARI/PROFIMEDIA/SOTHEBY‘S/FERRARI/PROFIMEDIA

Nalazi se na aukciji Sotheby‘sa u SAD-u nakon što ju je u privatnoj transakciji kupio neimenovani američki kolekcionar. Glasnogovornik je rekao da je drveni ormarić godinama bio u skladištu nakon što je otkriven u domaćoj areni Lakersa u Staples Centeru tijekom renoviranja 2018.

image

Kobe Bryant

/SHUTTERSTOCK
image
SOTHEBY‘S/FERRARI/PROFIMEDIA/SOTHEBY‘S/FERRARI/PROFIMEDIA

Ormarić je trebao biti izbačen, ali spasio ga je oprezni radnik na održavanju. Bryanta se smatra legendom Lakersa i NBA lige, nakon karijere s pet naslova prvaka, 15 All-NBA izbora i jednom pobjedom za najkorisnijeg igrača. Staples Center, sada poznat kao Crypto.com Arena, bio je dom utakmice Bryanta s 81 poenom 2006. godine i 60 poena u svojoj zadnjoj utakmici. Dio prihoda od prodaje ormarića ići će Zakladi mladih Los Angeles Lakersa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 17:14