Klasična ljepotica

Ova kuhinja ima sve što možete poželjeti u prostoru: Izgleda fantastično, a i guštanje je na nivou

 deVOL KITCHEN/
Iako se ova kuhinja opisuje kao klasična engleska, ona maestralno sljubljuje čitav niz aktualnih trendova

”Sobremesa” je španjolski termin koji označava vrijeme za opuštanje za stolom nakon obilnog obroka. Počinje nakon što je desert poslužen, a obično traje između pola sata i sat vremena. Tijekom ljeta i praznika, ta praksa traje znatno duže. Baš taj termin ukratko sažima koncept kuhinja deVol, jednog od najpoznatijih londonskih proizvođača, čija nam je kreativna direktorica Helena Parker rekla ponešto o trendovima u Engleskoj i predstavila zanimljivu kuhinju koja okuplja niz trendova u jednom prostoru.

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

Oni ovaj projekt nazivaju klasičnom engleskom kuhinjom, što ona u jednom obliku u svom dizajnu i jest, ali niz detalja i kombinacija boja čine ovu kuhinju s ukusom.

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

Sobremesa je španjolski termin koji označava vrijeme za opuštanje za stolom nakon obilnog obroka. Počinje nakon što je desert poslužen, a obično traje između pola sata i sat vremena, a nekad i duže. Baš ovaj termin ukratko sažima koncept kuhinja deVol, jednog od najpoznatijih londonskih proizvođača čija nam je kreativa direktorica Helena Parker rekla ponešto o trendovima u Engleskoj i predstavila zanimljivu kuhinju koja ima sve što je željeno u samo jednom prostoru.

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

deVol Kitchen ovaj projekt nazivaju klasičnom engleskom kuhnjom što ona u jednom obliku u svom dizajnu i jest, ali niz detalja i kombinacija boja sažima čitav niz trendova o kojima govorimo u temi broja ovog magazina. Rustikalni stil, granitni sudoperi, nekoliko nijansi zelenih pločica, tamno plave fronte i roze fronte ormarića te glavna točka - veliki drveni otok u roza boji koji proizvođač naziva “pripremnim stolom” koji služi za pohranu suđa i namirnica, ali i za pripremu hrane te za objedovanje ili druženje.

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

Pomalo naginje rustikalnom stilu, a sadrži granitni sudoper, nekoliko nijansi zelenih pločica na zidu, tamnoplave fronte, roza fronte ormarića...

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

- Pripremni stol samo je jedan od onih dijelova koji dodaju ono nešto ekstra prostoriji i pretvaraju je iz obične kuhinje u mjesto koje obuhvaća sve što je dobro u obiteljskom životu. Kada razmišljamo o našoj savršenoj kuhinji, ona ima prostora, ima nekoga tko priprema hranu s dovoljno mjesta za druge da se pridruže i ima stol za okupljanje. Okupljanja oko kuhinjskog stola danas postaju sve relevantnija za naše živote, stara navika koja je nažalost izumrla kada su tehnologija i užurbani život preuzeli glavnu riječ, ali se sada vratila - objašnjava kreativna direktorica deVol kuhinja te dodaje kako je ovaj komad omiljen zbog velikih širokih ladica za pribor za kuhanje te otvorene rešetkaste police za spremanje najvećih lonaca i tava. Stol je otvoren i prozračan za razliku od otoka koji može biti “kutijastiji”. Na drugu stranu stol je vrlo tradicionalan i može se vidjeti u radnim kuhinjama viktorijanskih i georgijanskih domova, a sada u kuhinjama seoskih kuća i mediteranskim domovima, gdje je fokus na pripremi i domaćoj hrani.

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

Veliki drveni otok u roza boji naziva se “pripremnim stolom” koji služi za pohranu suđa i namirnica, ali i za pripremu hrane te za objedovanje ili druženje

image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/
image
deVOL KITCHEN/

Kada bolje pogledate fotografije i vidite popis svega što se smjestilo u ovu kuhinju i u kojem obliku pomalo zvuči nevjerojatno da to može funkcionirati u stvarnosti, ali maestralna izvedna ovog projekta usmjerena na detalje čini da se ovdje nekoliko inače jako hrabrih odabira sljubljuje u poetičnu cjelinu savršeno posloženu poput umjetničke slike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 09:29