imate li ga?

Ovaj uređaj od samo 6 eura riješava sve: čisti od poda do plafona, a skida i najtvrdokornije dlačice s pločica

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li ikada čuli za američkog izumitelja i poduzetnika Nicholasa McKaya? Njegov najpoznatiji (i prvi komercijalni) proizvod bio je Lint Pick-Up, prvi svjetski valjak za čišćenje odjeće. McKay je došao na ideju jer mu je trebalo čisto odijelo za srednjoškolski ples njegovog sina 1956. godine. Problem je bio u tome što je to bio neočekivani zahtjev i nije imao vremena odnijeti svoje krzneno odijelo u kemijsku čistionicu. Stoga je improvizirao uređaj koristeći tubu od toaletnog papira, malo ljepljive trake i žičanu ručku.

Više od pola stoljeća kasnije, ovaj skromni alat nastavlja pomagati ljudima diljem svijeta, ne samo za čišćenje odjeće. Valjak za odjeću može biti jedan od najvrjednijih višenamjenskih alata u vašem arsenalu za čišćenje svake prostorije u vašem domu (i vašeg automobila!) jer rješava probleme brzo i učinkovito. McKay valjak idealan je za uklanjanje dlačica s često teško dostupnih površina u kupaonici. Pristup je jednostavan i minimalno prlja ruke. Osim toga, koristi se i za čišćenje plišanih igračaka, prašine sa zidnih ukrasa, čak i automobila od mrvica, prenosi Alo.

No, njegova primjena nije samo u kući. Valjak je savršen za čišćenje mrežastih štitnika, prašine ispod namještaja, čak i za skupljanje malih dijelova poput LEGO kockica ili pribadača s poda. Također je koristan za brzo čišćenje ladica, polica smočnice i još mnogo toga. Koliko košta možete pogledati ovdje i ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:03