KOJA DOBRA IDEJA!

Ove su zavjese elegantno rješenje zbog kojeg nećete bankrotirati, a izgledaju savršeno

 LEO PIERRE/HANS LUCAS VIA AFP

Ako želite zaštiti svoju privatnost od neželjenih pogleda, ali želite i smanjiti troškove, na dobrom ste mjestu. Naime, postoje neki jednostavni predmeti u vašem domu koji mogu poslužiti u tu svrhu. Zavjese za tuširanje i posteljina šik su alternative zavjesama koje će biti manje očigledne. Kao što se vidi u ovom TikToku, takve kreativne DIY zavjese mogu krasiti svaku sobu, od dnevne do kućnog ureda.

image
/SHUTTERSTOCK

Postoji mnogo zanimljivih načina za zaštitu vaših prozora. Različite vrste sjenila mogu vam pomoći ako trebate privremeno rješenje ili želite pokriti dodatni prozor bez prevelikih troškova. Međutim, još jedan pristupačan pristup je prenamjena raznih predmeta od tkanine, poput plahti, u novodizajnirane zavjese. Zapravo, određene tkanine mogu čak poboljšati temperaturu u vašem domu blokirajući sunčevu svjetlost ljeti i zadržavajući toplinu zimi.

Kako postići izgled

Izradu svojih novih DIY zavjese, započnite mjerenjem visine i širine vašeg prozora kako biste odredili veličinu potrebnog materijala. Ova mjera trebala bi biti malo duža od samog prozora kako biste imali dovoljnu pokrivenost. Također je uvijek dobra ideja izrezati više nego što bi vam moglo trebati, budući da tkaninu uvijek možete smanjiti na željenu veličinu kasnije (umjesto da se bavite početnim rezom koji je prekratak).

Ako koristite zavjese za tuširanje, onda ste spremni. Za stolnjake i plahte, međutim, morat ćete pričvrstiti prstenove za zavjese na vrhu materijala. Imajte na umu da broj kopči koje dodate odgovara broju nabora. Vaši će nabori biti za jedan manji od broja kopči koje dodate. Na primjer, osam kopči stvorit će sedam nabora.

Ne zaboravite izglačati svoje tkanine prije nego što ih objesite kako bi izgledale svježe. Također, kako biste izvukli najbolje iz ovih alternativa zavjesama, nabavite materijale koji su u skladu s vašim dekorom i razmislite o slojevitim dijelovima za potpuniji izgled. Dodavanje nabora na vrh tkanine još je jedan način da stvorite punoću zavjese.

image
ART-OF-PHOTO/GETTY IMAGES

Prilagodba alternativnih zavjesa

Također možete objesiti svoj stolnjak ili platno tako da napravite džep za šipku. Jednostavno presavijte tkaninu na vrhu s otvorom dovoljno velikim da stane karniša, a zatim je pričvrstite koncem. Alternativno, možete otvoriti postojeći porub s rezačem šavova i nakon toga zašiti krajeve.

Što se tiče odabira alternativnog materijala za zavjese, odaberite zavjese koje vam se sviđaju i potražite slične u obliku zavjesa za tuš ili plahti. Trgovine sa stolnjacima, posteljinom i kupaonskom opremom nude mnogo opcija i možete vidjeti što je na sniženju. Jedan šik materijal koji treba razmotriti je lan ili mješavina lana. Lan je izdržljiv i neće izblijediti niti se lako gužvati, što je neophodno za prozorsku oblogu. Zavjese za tuširanje od tkanine umjesto tradicionalnih vinilnih ili plastičnih zavjesa mogle bi biti također dobre u tu svrhu.

Još jedna sjajna stvar kod korištenja stolnjaka ili zavjesa za tuširanje na prozorima je to što su obično šire od normalnih zavjesa, što znači da dobivate više materijala za iznos koji kupite. Ako ste odabrali lagani materijal, imajte na umu da možda neće u potpunosti blokirati sunce i morat ćete kupiti podstavu kao u ovom TikToku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 15:38