ŠTO NAS ČEKA

Pinterest - jesensko izvješće o trendovima za 2024.: Pripremite se za obilje ugodnih vibracija

 FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES

Svake godine, točno kao sat, Pinterest otkriva izvješće o sezonskim trendovima koje odražava ono što korisnici pretražuju na platformi - siguran način predviđanja što će biti "trendi" u nadolazećim mjesecima. Ovojesensko izvješće ukratko? Rastuće zanimanje za sve što se tiče Japana, kao i obilje više-je-više i svega što je uradi sam, kao što su heklane torbe. Prema Pinterestu, ljudi su spremni za uzbuđenje ove jeseni: opuštene atmosfere, Netflix serije i domaći kolačići, jednostavno više ne prolaze.

- Što ovo znači za uređenje doma? mogli biste pitati. To je apsolutno valjano pitanje, a mi smo ovdje da ga razložimo.

HARMONIČAN JAPANSKI STIL

Prema podacima internog pretraživanja Pinteresta, pojam zen kuća porastao je za 405 posto u razdoblju između lipnja 2023. i lipnja 2024. Konkretno, čini se da su pojedinci zaintrigirani japanskom estetikom - u kategorijama koje se protežu izvan dizajna interijera i kuhanja, moda, šminka i dalje. Japanska vintage umjetnost, zen vrtovi i uređenja prostorija koja povećavaju mir ove su sezone traženi.

ZEN KUPAONICE

Nastavljajući japanski trend, Pinterest izvještava da je pojam zen kupaonice porastao u opsegu pretraživanja za 200 posto. Japanska zen estetika odnosi se na čiste linije, minimalno dekoracija i prirodne materijale. Obložena tikovina oko kade inspirirana drvenom kolibom učinit će da se osjećate kao u japanskom spa, na primjer. Za dašak prirode, stavite na pult samo lisnatu biljku (psst: pretraživanje "biljaka za pročišćavanje zraka" povećalo se za 850 posto na Pinterestu!).

SANJIVI CVJETNI DEKOR

Cvjetna soba i soba iz snova bili su pojmovi za pretraživanje koji su u porastu 370 posto, pa zašto ne kombinirati oboje. Stavite svježi buket unutra i dobit ćete mizanscenu punu cvijeća. Osim toga, svježe cvijeće nije namijenjeno samo za proljeće. Hladniji mjeseci također žele malo mirisnog cvijeća.

ZELENO UREĐENJE DOMA

Pojam na Pinterestu koji se pojavio ove sezone? Zeleno uređenje doma—porast od nevjerojatnih 2670 posto. Ako još niste završili svoje ljeto, razmislite o tome da ove jeseni iskoristite elegantniju i prigušeniju stranu zelene boje.

UGODNE SUNČANE SOBE

Ako vas privlače francuski prozori, fotelje i jastuci presvučeni tekstilom s botaničkim printom, i šarenilo boja, niste sami: Po Pinterestu, pretraživanja udobnih sunčanih soba u porastu je za 930 posto. Jesen je, naposljetku, idealno vrijeme za skrivanje od hladnih povjetaraca u zatvorenom prostoru koji još uvijek propušta sunčevu svjetlost. U vlastitoj osunčanoj sobi možete provesti mnogo sati čeznutljivo gledajući u krajolik koji se mijenja — dok ste ušuškani u deku, sa šalicom jabukovače u ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 08:06