Spasila me

"Poslala sam profesionalnoj organizatorici fotografiju svoje kuhinjske ladice u kaosu - klanjam joj se do koljena"

 JOHNROB/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Svi trebamo sigurne prostore, stabilnost i meku točku na koju možemo spustiti glavu noću, a stvaranje prostora u kojem se doista osjećamo kao da pripadamo, pomaže nam da odahnemo i osjetimo sebe.

Ne trebaju nam otmjene stvari na stoliću za kavu ili najnoviji kućni dekor da bismo se osjećali kao da pripadamo. Briga o našem domu je prepoznavanje i uvažavanje nas samih. Zato rješavanje manjih kućnih nedostataka može pomoći da se uistinu osjećamo sretno i zadovoljno, jer smo učinili nešto korisno za sebe. Čak i mala promjena, poput pospremanje ladice, može nas ispuniti zadovoljstvom. Dobro to zna i novinarka Apartment Therapyja Kristen Garaffo, koja je za pospremanje kuhinjske ladice angažirala profesionalnu organizatoricu prostora Natalie Ron iz Swoon Spaces i nije požalila.

image
KRISTEN GARAFFO/

- Postoji mali kutak u mojoj kuhinji koji moj muž i ja šaljivo nazivamo "središnji dodatak prehrani". Oboje smo non-stop u teretani, a između ladice i ormarića neposredno iznad, držimo široku lepezu preparata, kao što su proteini, kolagen, kreatin... Aparat za Espresso također živi u ovom području, tako da se i kapsule ovdje gomilaju, napisala je Kristen.

- Međutim, s vremenom je ladica postala mjesto na kojem se gomila smeće - sve od žarulja i testova za COVID-19 do lijekova bez recepta i spremnika za tablete. San je bio raspremiti sve i stvoriti organizirani prostor za skladištenje spomenutih preparata i napitaka, a uz pomoć Natalie Ron iz Swoon Spaces, to je postalo stvarnost.

image
KRISTEN GARAFFO/

Očistite i uklonite sve.

- Odugovlačila sam s organiziranjem ladice jer općenito izgledala zastrašujuće. No, Natalie mi je rekla da će organiziranje ladice biti iznimno brzo, nakon što sam joj poslala fotografiju i objasnila situaciju. Budući da je prostor mali, a iskreno većina stavki u mojoj ladici je bila za smeće ili ih je samo trebalo premjestiti, postupak uklanjanja nereda trajao je oko 15 minuta. Brz i jednostavan projekt koji donosi puno zadovoljstva! Evo kako sam riješila problem u nekoliko koraka.

Stvorite kategorije.

- Nakon čišćenja i uklanjanja svega, vrijeme je da kategorizirate predmete koje želite zadržati. Stvaranje kategorija bilo je vrlo jednostavno za ovaj specifičan projekt jer sam točno znala da ova ladica treba biti za skladištenje "pića". Sve što nije bilo piće u prahu ili Nespresso kapsula moralo je otići. Puno je toga bilo smeće, a ostalo je našlo druge domove. Na primjer, lijekovi i testovi išli su u ormarić s lijekovima, a žarulje u ormarić u dnevnoj sobi, piše.

image
KRISTEN GARAFFO/

Vratite svoje predmete natrag u ladicu.

- Nakon što sam prikupila sve svoje napitke u prahu, bilo je nevjerojatno zadovoljstvo vratiti ih u ladicu. Bilo je toliko mjesta! Mogla sam ostaviti ladicu kakva jest, sa svim prašcima i kapsulama u njihovim kutijama, ali sam željela malo više lakoće kada je u pitanju priprema mojih pića. Željela sam otvoriti ladicu i odmah zgrabiti ono što mi treba umjesto otvaranja kutije, pa sam zamolila Natalie da mi pomogne oko izbora proizvoda za pohranu.

image
KRISTEN GARAFFO/

Bonus: Izmjerite svoj prostor i dodajte spremnike za pohranu.

- Raditi s profesionalnim organizatorom fantastično je jer zna koji su proizvodi prikladni za svaki projekt. Nakon što sam joj poslala mjere moje ladice, naoružala me popisom proizvoda za kupnju: nekoliko malih, srednjih i velikih posuda, kao i dva mala spremnika za smočnicu.

- Kad sam se vratila kući, poigrala sam se sa spremnicima i priznajem, oklijevala sam uložiti u male posude jer mi se nisu činile potrebne. Ali kad su bile u ladici, nešto mi je kliknulo u mozgu. Vidjevši da je moja ladica besprijekorno organizirana, gdje je sve u njoj jasno vidljivo, učinilo me tako sretnom.

- Sve u svemu, ukupna cijena svih posuda bila je oko 80 dolara. U početku sam se protivila cijeni, ali sada kada svaki put kad otvorim ladicu osjetim navalu zadovoljstva i smirenosti, vidim da je to isplativa investicija. Međutim, ako ste ograničeni proračunom, spremnici nisu uvijek potrebni, stoga nemojte dopustiti da vas troškovi spriječe u rasterećenju prostora.

Sada sam zaljubljena u svoju kuhinjsku ladicu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2024 15:16