Tanjuri su bez sumnje jedan od najdekorativnijih detalja doma, na tržištu se nudi zaista raznolik odabir, a mi smo zamolili hrvatske poznate chefove da sami odaberu tanjure koji im se sviđaju i naprave jelo samo za njih. Rezultat je, sigurni smo da ćete se složiti, divan, a nadamo se da će i vama pomoći u dekoriranju savršenog jela (i tanjura, naravno).
Priprema jela: Ana Grgić, glavni chef kuhinje hotela Esplanade
Za ovaj lijepi tanjur odmah je imala viziju moussa od kozje skute s dodatkom nježne bazge koja je podsjeća na djetinjstvo. Uz hrskavost aromatične jagode slastica je zaokružila taj valoviti tanjur. Lagani ljetni desert je ono što Ana voli, a ljeto je ovo godine posebno jer je šestomjesečna kći Vita centar svih obiteljskih druženja i to zajedničko vrijeme je, za nju, najdragocjenije.
Priprema jela: Mario Mihelj, chef restorana El Toro
Moćan i težak, pravi "muški" tanjur ispred chefa Marija koji je znao da će meso na tanjuru biti baš jednako snažna i mirisna janjetina. Iskoristio je kosinu na tanjuru za rajčice i prah peršina mente i kopra. Kada ljeto krene, Mario se posvećuje obitelj. I tada su glavni u izboru hrane 9-godišnja kći Hana i 2,5-godišnji sin Grga, a njegovi ljetni okusi tada su plodovi mora, bosiljak i osvježavajući Aperol.
Priprema jela: Petra Jelenić, pastry chef Petra&Mak
Petra u ljetnim vrućinama mir i odmor pronalazi u šumi Žumberka, i tanjur kao list odmah je bio njen izbor. Nježna pastelna boja uklopila se u njenu slasticu ušećerenih ljekovitih listova i cvjetova koji je nazvala jestivi herbarij. Sočni biskvit na bazi limuna, naranče i maka baza je uz kremu od limuna koja ljeti osvježava.
Priprema jela: Matija Bogdan, chef restorana ManO
Matija je "oslikao" taj neobičan tanjur i osim brancina koji je ukrasio tapenadom od blitve i cvijećem medvjeđeg luka tanjur je u svojim plavim zonama još više pojačao ljepotu i raznolikost hrane. A ljeto je Matiji rođendan, toplina u zraku i u bojama, miris pokošene trave i osvježenje gemištom, najdražeg hladnog ljetnog pića.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....