JEDN0STAVNO JE

‘Promijenite ovih pet stvari i stan vam više nikad neće izgledati jeftino‘

 INSTAGRAM

Neuredan interijer, hrpa stvari i uzoraka mogu tvoriti pravi kaos, ali i izgledati "jeftino". Mnogi od nas imaju puno stvari po kući, a dizajnerica interijera i influencerica iz Mumbaja koja na Instagramu dijeli razne savjete i dobre ulove za interijer Grishma Shah, otrkila je pet najčešćih greški koje nagrđuju izgled svakog interijera.

Neuredan ormarić ispod sudopera

Kuhinjski element ispod sudopera često služi kao spremište za deterdžente i sredstva za čišćenje i to može biti jako neuredno. Grishma predlaže jednostavne spremnike i kutije s poklopcima koji se mogu pohraniti unutar ormarića, tako da kad se otvori, zapravo se i ne može odmah vidjeti sadržaj.

image
INSTAGRAM

Žice od televizora i ostalih uređaja na hrpi

Žice od televizora, mobitela i ostalih uređaja, ako stoje jedne pokraj drugih često se isprepletu i ružno izgledaju. Možete ih sakriti komadom posebne plastike ili letvicama. Tako će vaš središnji prostor u dnevnom boravku dobiti novi, sofisticiraniji izgled i djelovati puno urednije.

Previše slika na jednom zidu

Puno uzoraka i boja na jednom mjestu rijetko može izgledati dobro. Isto vrijedi i za zidove, tvrdi Grishma. Umjesto niza različitih fotografija ona predlaže jednu veliku "statement" sliku za zid ili, još bolje, monokromatsku trodimenzionalnu dekoraciju koja će donijeti dašak futurističkog stila.

image
INSTAGRAM

Neposložena kozmetika i higijenske potrepštine

Tube i boce od šampona, gela za tuširanje, šminke i ostalih kozmetičkih pripravaka također mogu izgledati neuredno. Idealno je rješenje prilikom preuređenja napraviti malu nišu za odlaganje ovakvih predmeta, no ako to nije moguće potrudite se pronaći što bolje police. Grishma predlaže rotirajuće kako bi lakše dohvatili ono što vam treba.

Krivi izbor rasvjete

Loša rasvjeta doslovno baca krivo svjetlo na prostor. Ovo je česta greška u spavaćim sobama, gdje ljudi znaju postaviti LEDice preko stropa i tako osvjetiliti i više no što je potrebno. Decetne visilice tu će biti sasvim dovoljne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 18:09