DOM NA KOTAČIMA

Rasprodali su sve i u potpunosti obnovili kultni Airstream kamper. Sad unutra žive sa svojih troje djece

 YOUTUBE

Kultni "limeni" kamper Airstream postao je dom na kotačima za peteročlanu obitelj iz SAD-a, koji su ga iznutra u potpunosti preuredili i prilagodili svom pustolovnom životnom tempu. No, da bi došli do željenog izgleda i funckionalnosti, supružnici Delmara i Tom rasprodali su sve što su imali te proveli tisuće i tisuće sati u samom uređenju i prilagodbi ovog živopisnog kampera u kojemu sad uživaju sa svoje troje djece i psom.

U svom posve preuređenom mobilnom domu živaju zadnjih dvije i pol godine, no da sve nije išlo tako glatko priznali su u Youtube videu stranice Mobile Dwellings, koja je donijela detlajnu priču o njihovom projektu. Budući da su odlučili u ovoj kućici stvarati uspomene dugi niz godina, projektu obnove i uređenja pristupili su vrlo detaljno.

image
YOUTUBE

Tako su prvo osigurali vrhunsku konstrukciju te odgovarajuću izolaciju i brtvljenje, a tek nakon toga mogli su početi graditi interijer, u kojemu su se potrudili iskoristiti svaki milimetar prostora. Kad je riječ o stilu, sve unutar kampera podsjeća na sedamdesete.

Nevjerojatno ali istinito, u unutrašnjosti uspjeli su smjestiti kauč u obliku slova U, koji je udoban za čitavu obitelj, bogato opremljenu kuhinju s izvlačnim elementima, u kojoj je i kanister za filtriranje vode, te ležajeve ispod kojih su ladice za pohranu, čak i kod kreveta na kat. Osim toga, imaju i visoki "ugradbeni ormar" tako da svi članovi mogu smjestiti dovoljkno potrepština prije odlaska na iduću pustolovinu.

image
YOUTUBE

Stražnji dio interijera rezerviran je za malu, ali funkcionalnu kupaonicu koja je od ostatka dnevnog prostora odvojena kliznim vratima. Može se pohvaliti upečatljivim bakrenim umivaonikom koji se nalazi na ormariću, WC-om za kompostiranje, prostorom za odlaganje s kantom za smeće i nekoliko polica te tušem sa zidovima obloženim pločicama i malim sjedalom.

image
YOUTUBE

Nije čudo da ovaj jedinstveni Airstream i njegovi veseli stanovnici privlače pažnju gdje god se pojave, a s obzirom koliko je volje i truda uloženo u renovaciju, sigurno će to činiti još godinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. kolovoz 2024 07:23