Dajte im da dišu

Reese Witherspoon ovu popularnu biljku drži u eksterijeru! Vizualno je privlačno, ali i korisno za samu biljku

 AFF-USA/SHUTTERSTOCK/AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Izraz ‘kućna biljka‘ obično se odnosi upravo na to – zelenilo koje (doslovno) udahnjuje život interijerima. Međutim, čvrsto vjerujemo da se sobne biljke mogu koristiti kao dekor u kući i izvan nje.

Uzmimo za primjer Reese Witherspoon. Oskarovka i zvijezda filmova "Plavuša s Harvarda" i "Šminkerica sa sela" podijelila je video isječak na svom Instagramu profilu kako sjedi na svom sivom, obojenom trijemu pored biljke Monstera u posudi. Iako je ova biljka vrlo popularan izbor u domu, izgleda jednako živopisno i prirodno u eksterijeru.

Prema riječima stručnjaka, toplo je vrijeme dobrodošlo za premještanje sobnih biljaka na naše trijemove i dvorišta, jer može vam pomoći da svoje dragocjeno zelenilo održite u dobroj formi. Kao što pokazuje Reese Witherspoon, mnoge biljke koje uzgajamo u zatvorenom prostoru mogu biti vani tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Kako temperature rastu, a večeri postaju blage, mali je rizik za vaše biljke.

Uz to, ne samo da biljke dodaju nešto boje vanjskim dijelovima naših domova, već i samim biljkama dajemo prirodne blagodati. Štoviše, svježi zrak i vlaga su dobri za vaše biljke, a neko vrijeme provedeno vani može pomoći u borbi protiv svih nametnika, uključujući komarce ili male voćne mušice.

Pritom je bitno ne šokirati biljku kada je premještate na otvoreno. Premjestite svoje biljke van na topli i suhi dan i držite ih vani koliko god želite. Male količine kiše neće naštetiti biljkama, ali ako vrijeme postane olujno, vratite biljku u zatvoreno.

Kad temperature padnu krajem ljeta, vratite svoje biljke u kuću, jer vam neće biti zahvalne što su ostavljene vani kada večeri postanu hladne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. kolovoz 2024 05:40