STIŽE NOVA GENERACIJA KUPAONICA

Spoj industrijske estetike, asimetričnih oblika i jednostavnog rukovanja

Već 20 godina Axor, dizajnerski brend tvrtke Hansgrohe, surađuje s međunarodno poznatim dizajnerima s kojima raspravlja, promišlja, analizira i realizira nove kupaonice. – Naš cilj nikada nije bio pratiti trendove, nego ih stvarati. Kupaonici kao prostoriji u domu pristupamo detaljno i studiozno te pritom pokušavamo najboljim materijalima i tehnologijama uskladiti ukuse i želje potrošača.

Pritom nastojimo osmisliti dobre ideje i rješenja kako bismo od kupaonice, prostorije koja je godinama nepravedeno bila zanemarena, napravili novo srce doma. Pretvoriti je u prostoriju u kojoj se odmara, opušta i uživa. Naši proizvodi uvijek teže dati onu toliko potrebnu dodatnu vrijednost kupcu i učiniti da se u njoj osjeća posebno – kaže Philippe Grohe, direktor brenda, koji je zaslužan za to što je Axor postao sinonim za dizajnersku kupaonicu.

Visina tuša može se prilagoditi osobi i prostornim uvjetima

Davnih dana pozvao je poznatog francuskog dizajnera Philippea Starcka da za njih osmisli novu kupaonicu. I od toga je sve krenulo. Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola te Ronan i Erwan Bouroullec, Oki Sato uz japanske tvrtke Nendo i Tom Schönherr i Andreas Haug iz njemačke tvrtke Phoenix Design među najuglednijim su dizajnerima svijeta i svojom su kreativnošću otvorili nove poglede na dizajn kupaonice i wellness te pokrenuli brojne tehničke inovacije na ovom području. Impresivnom nizu nedavno su se pridružio i švedski trio koji čine dizajnerice Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken i Anna Lindgren, okupljene pod nazivom Front.

Cure su u sklopu stalnog Axorovog WaterDream projekta prvo napravile konceptualni projekt, a zatim su iz tog promišljanja napravile konkretne proizvode. Rezultat? Kupaonski elementi koji na najbolji mogući način kombiniraju industrijsku estetiku, asimetričke oblike i bezvremensku eleganciju s jednostavnim rukovanjem.

– Ručnim i nadglavnim tušem upravlja se korištenjem dvaju zasebnih zapornih ventila, čime se isključuje svaka mogućnost zabune. Rebrasti dizajn ručke jamči stabilan položaj u ruci i govori “ovdje okreni, molim” – objašnjavaju dizajnerice i dodaju da je individualna udobnost važna stavka ove kolekcije. – Visina nadglavnog tuša može se prilagoditi osobi i prostornim uvjetima. Jednako se ugodno može namjestiti kut mlaza nadglavnog tuša. I ručni i nadglavni tuš u obliku lijevka pružaju izdašan i bogat doživljaj vode. Jednostavnim klikom gumba Select vrsta mlaza mijenja se iz snažne u nježnu i obratno. Ukratko, lako je – ističe skandinavski trojac. Kolekcija se sastoji od ručnog tuša, tuš seta, nadglavnog tuša sa stropnim priključkom, nadglavnog tuša sa zidnim priključkom i Showerpipea.

Više o svemu možete saznati na www.hansgrohe.hr

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 03:44