Potiče san

Tajna dobrog sna Michelle Pfeiffer nalazi se u jednoj isprobanoj metodi. Zato tako dobro izgleda

 JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA/JIM RUYMEN/UPI/PROFIMEDIA

Michelle Pfeiffer oko svog kreveta i jastuka raspršuje umirujući miris za koji stručnjaci kažu da može biti vrlo koristan za našu higijenu sna.

Michelle Pfeiffer, iako najpoznatija po svom radu kao glumica u filmovima kao što su Scarface i Batman Returns, nedavno se otisnula u svijet mirisa. Linija parfema glumice imena Henry Rose, specijalizirana je za tijelo; međutim, nedavna objava na Instagramu pokazuje da se mogu koristiti prema nahođenju vlasnika bočice.

Pfeiffer je podijelila snimku sebe kako raspršuje jedan od svojih mirisa po svom krevetu i jastucima, a to nas je potaknulo na razmišljanje o tome kako možete učiniti da i vaša spavaća soba dobro miriše za spavanje.

Dok je glumica prskala svoju posteljinu mirisom Blonde Barry Body Mistom s voćno-cvjetnim notama, u nastavku donosimo koji mirisi najbolje djeluju na optimalan san.

Ali prvo: zašto i kako određeni mirisi pogoduju našoj higijeni spavanja?

- Sprejevi za jastuke obično su mješavina eteričnih ulja i baze poput vode ili alkohola koju posipate po jastuku, objašnjava Julia Forbes, certificirana trenerica znanosti o spavanju u Sleep Advisoru. - Ideja je stvoriti mirno, umirujuće okruženje koje će vam pomoći da brže zaspite. Mirisi iz spreja ciljaju na naše osjetilo njuha koje opušta um.

Forbes govori da postoje znanstvena istraživanja koja podupiru psihološki utjecaj mirisa na naš san.

- Miris utječe na to kako spavamo jer je u izravnoj interakciji s dijelom našeg mozga odgovornim za obradu emocija, objašnjava ona. - Lijep miris može smanjiti stres, smiriti živce, pa čak i smanjiti broj otkucaja srca i krvni tlak.

Slično prskanju omiljenog parfema (baš kao što Michelle koristi u svom prostoru za spavanje), mirisanje opuštajućeg mirisa može pomoći u smanjenju napetosti u tijelu, što je plus kada želite utonuti u san.

Što se tiče mirisa, Forbes kaže da to u konačnici ovisi o osobnim preferencijama, ali ona općenito predlaže laganije mirise, a ne teže.

- Važno je odabrati miris u kojem uživate kako vas ne bi ometao, kaže Forbes. - Lavanda je poznata po svojim svojstvima koja potiču san, kamilica može djelovati jednako umirujuće koliko i smiriti, a sandalovina nudi duboku, drvenastu aromu koja je izvrsna za umirenje i ublažavanje stresa prije spavanja. Preferencije mirisa su osobne, ali preporučujem izbjegavanje mirisa koji vas čine budnijima poput paprene metvice i citrusa jer vas mogu energizirati umjesto da vas opuste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 00:34