Otvoren je Centar za sigurnost i kvalitetu hrane u Zagrebu, čime je okrunjen četverogodišnji projekt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Agronomskog fakulteta Sveučilišta. Centar će, kako je najavljeno, omogućiti dodatno poticanje domaćih OPG-ova iz cijele zemlje te potvrditi njihovu kvalitetu, ali i omogućiti lakši plasman proizvoda na tržište kao izvorno hrvatskog, provjerene kvalitete i sastojaka. Projekt sufinancira Europska unija, preko Europskog fonda za regionalni razvoj, u vrijednosti od gotovo 90 milijuna kuna. Centar pokazuje, kako najavljuju, jasnu viziju i usmjerenost k utvrđivanju sigurnosti i kvalitete hrane, kao i utvrđivanju izvornosti, zemljopisnog porijekla i patvorenosti hrane te utjecaja na zdravlje potrošača.
JASNA VIZIJA
U Zagrebu otvoren Centar za sigurnost i kvalitetu hrane od 90 milijuna kn
Centar će, kako je najavljeno, omogućiti dodatno poticanje domaćih OPG-ova iz cijele zemlje te potvrditi njihovu kvalitetu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....