Jesenski recept

Uštedite novac na svijećama koristeći trajan, prirodan miris s nekoliko sastojaka koje vjerojatno imate u smočnici

 OLGA_ALEKSIEIEVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Jesen je puna domaćih aromatičnih mirisa poput sanjive vanilije, prženog cimeta i toplih citrusa

Pregled projekta

  • Potrebno vrijeme: 2 sata
  • Ukupno vrijeme: 2 sata, 30 minuta
  • Razina vještine: početnik
  • Procijenjeni trošak: 20 eura

Dok svijeće ili lonci za kuhanje nude privremeno rješenje, miris uradi sam potpourrija može trajati mjesecima ili čak godinama. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka koje vjerojatno imate u smočnici, ovaj jesenski potpourri možete staviti u ukrasne posude po vašem domu za trajan jesenski miris. Najbolji dio? Ovaj recept je beskrajno prilagodljiv. Dodajte sastojke koji vam se sviđaju i izostavite one koji vam se ne sviđaju. Osnovni koncept može se čak prilagoditi za rad u bilo kojem godišnjem dobu; zamijenite bobicama smreke, jelinim iglicama ili eteričnim uljima s mirisom bora kako biste napravili zimski potpourri koristeći istu metodu.

image
MARIAUSPENSKAYA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

POTREBNA OPREMA/ALATI

  • Nož
  • Folija za pečenje
  • Plastična vrećica za pohranu

POTREBAN MATERIJAL

  • Nazubljeni nož
  • Pergament papir
  • Naranče
  • Jabuke
  • Šišarke
  • Orasi
  • Zvjezdani anis
  • Štapići cimeta
  • Lovorovo lišće
  • Eterična ulja s mirisom jeseni
image
CHAS53/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

POSTUPAK

1. Narežite i dehidrirajte voće

Bez obzira jesu li jabuke, naranče ili grejp vaše jesensko voće, morat ćete ih sve osušiti, bez obzira na to za koje se odlučite. Kuhinjskim nožem narežite voće na tanke, okrugle komade i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite kriške voća na 200°F 2 sata, provjeravajući ih svakih 30 minuta kako voće ne bi zagorjelo.

2. Pomiješajte voće s drugim sušenim sastojcima

Ubacite sastojke poput šišarki, oraha, zvjezdastog anisa, štapića cimeta i lovora u plastičnu vrećicu za pohranu. Slobodno dodajte ili izostavite sastojke kako biste svoj jesenski potpourri učinili svojim.

SAVJET

Ako odlučite koristiti šišarke, prvo ih osušite gore navedenim postupkom prije nego što ih pomiješate s drugim voćem.

3. Dodajte eterična ulja i izložite

Kako biste podigli jesenski miris još više, dodajte ukupno 12-15 kapi eteričnog ulja poput vanilije, cimeta, klinčića, naranče i kardamoma u svoju vrećicu voća. Pomiješajte eterična ulja sa suhim sastojcima laganim protresanjem plastične vrećice, pazeći da ne slomite šišarke ili štapiće cimeta.

Vaš jesenski potpourri sada je spreman za korištenje u cijelom vašem domu! Stavite ga u zdjelice po dnevnoj sobi, ulazu, kupaonici ili blagovaonici i zamijenite ga ili odbacite kada miris izblijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. studeni 2024 17:40